186 omhändertogs redan före Salem-manifestationen

Polisen verkar ha gått ut hårt redan innan Salemmanifestationen. 186 personer omhändertogs redan före manifestationen för förberedelse till grov misshandel, förberedelse till skadegörelse och sabotage, upplopp och vapenbrott, skriver TT, se Aftonbladet. Flertalet av dessa var motdemonstranter, många hölls kvar på perrongen på Rönninge station innan de forslades därifrån. Tidigare på dagen stoppades ett antal personer från Danmark och Tyskland i en bil, enligt polisen var de på väg för att försöka sabotera Salemmanifestationen.

Enligt Motkraft, som har en nästan fånigt detaljerad skildring av förloppet, ska bland annat Jimmy Windeskog, ND, som brukar kommentera på den här bloggen synts vid mordplatsen. Även Info 14 rapporterar redan från Salem och visar bilder.

Det verkar ha gått relativt lugnt till i Salem, men spektaklet ger ändå anledning till funderingar kring om det är rimligt att det här får pågå år efter år med tanke på vilket enormt pådrag som krävs för att hantera säkerheten för alla deltagare och vilka störningar de innebär för Saleminvånarna. Släpp fram en heldagsmanifestation mot våldet och stoppa andra demonstranter, skriver Svensson. Magnus Sandelin håller med och jag tycker nog också det låter som vettigt förslag (se där, en fråga där även jag kan hålla med Svensson som jag brukar vara på kollissionskurs med i vanliga fall).

Övrigt: Redunans rapporterar efter hemkomsten från Salem, Petter Partikulärt tycker att polisen bryter överenskommelser och medierna vantolkar och Dagens Konflikt är inne på samma linje och hävdar att civilklädda poliser ska ha blandat sig med demonstranterna och varit delaktiga i att starta oroligheterna (känns resonemanget igen från Göteborgskravallerna månne?).

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i nazism, Salem. Bokmärk permalänken.

36 kommentarer till 186 omhändertogs redan före Salem-manifestationen

 1. Lars skriver:

  Anna Lena Lodenius skrev: ”Kan inte tänka mig att svenskfientlighet är vanligare än främlingshat, låter helt orimligt i mina öron.”Och Anna Lena Lodenius skrev:”Själv var jag i Karlstad och föreläste om sverigedemokraterna, jag har arbetat i snart 25 år mot nazism och fascism, främlingshat etc i alla dess former. Har bl a skrivit ett tiotal böcker som rör detta.”Det är väl där skon klämmer. Eftersom Anna Lena har gjort främligshat till sin födkrok, så blir det ”helt orimligt” för Anna Lena att ens tänka tanken, att svenskfientlighet (dvs främlingsfientlighet riktat mot svenskar) är betydligt vanligare än främlingsfientlighet (från svenskar).Det spelar därför inte någon roll för Anna Lena vilken evidens som presenteras, eftersom Anna Lena har ett starkt ekonomiskt egenintresse av att blunda för, att det är betydligt vanligare med fientlighet riktat mot svenskar/norrmän/danskar bland den sorts invandrare, som migrerar till Sverige/Norge/Danmark, än tvärtom.Anna Lena är oförmögen att varsebli detta, eftersom Anna Lena INTE VILL inse, hur det förhåller sig.Oavsett vilken evidens som presenteras för Anna Lena, så kommer Anna Lena inte att revidera sin förutfattade mening. Anna Lena försvarar helt enkelt den bild av verkligheten, som Anna Lena själv tjänar pengar på att torgföra.

 2. Greger skriver:

  Viktor har rätt. Trotskister och syndikalister avrättades i Sovjet och i länder där NKVD hade ett reellt inflytande (Spanien, Mexiko). Även i Sverige kände sig avhoppare från SKP (= misstänkta trotskister) sig hotade. Vad jag vet så blev ingen svensk vare sig mördad eller misshandlad i vårt land. Däremot sköts många av de svenska kommunister som av ideologiska skäl hade flyttat till Sovjet. Även välkända trotskister som hade rest som frivilliga till Spanien under inbördeskriget (1936-39) mördades. I de internatioella brigaderna hade varje kompani en politisk kommissarie. Samtliga var stalinister. I en italiensk frivilligbataljon fanns det dock en kommissarie som inte ens var kommunist, han dublerades emellertid med en stalinistisk kollega.Syndikalisterna/anarkisterna ville ofta nog inte vara med i de röda brigaderna utan valde istället den arbetarmilis som de syndikalistiska fackföreningarna ställde upp.Själv uppfattar jag de röda salemopponenterna – trots en del våld – som en betydligt fredligare sort.

 3. Anonymous skriver:

  Anna sa:”Jimmy och andra: Ett krig kräver en samlad vilja hos en grupp som arbetar mot ett mål. Man kan inte utgå från att det finns en sådan vilja i kriminalitet med svenska offer och utländska gärningsmän.”Nej det kan man inte men man skulle kunna, förutsättningslöst, ta reda på om det finns en utbredd rasism bland invandrare riktad mot etniska svenskar. Om man vill….Vad ligger bakom uttalanden som ”vi ligger i krig i svenskarna”? Är den inställningen inte bara ett uttryck för ett fåtals rasism utan en fingervisning om hur en större del av invandrarna ser på etniska svenskar?Målet skulle kunna vara att ge luft åt sitt rashat genom förnedring av olika slag, som riktade våldtäkter, riktade rån där det viktiga inte är att få tillgång till pengar utan att just visa att man är överlägsen dem man rånar. Om inte det liknar en plan, medveten eller omedveten, som det du beskriver då vet jag inte…… Anna sa: ”Det finns ju ingen plan att utrota svenskarna i Sverige, Kanske inte, men definitivt en plan från makten att utrota allt som kan tolkas som svenskt och det är inte långt ifrån.Anna sa:”möjligen aggressioner mot vissa svenskar eller grupper av svenskar.”OK Det här lät intressant! Vilka ”vissa” grupper skulle det vara menar du? Eller ”vissa” svenskar? Menar du kvinnor och barn att våldta? Menar du att de som råkar ut för dessa agressioner skulle ha sig själva att skylla?Anna sa:”Jämför med nazister som begår brott mot invandrare och som faktiskt har en rasistisk grundsyn, att vissa raser är mindre värda.” Så då menar du alltså att det är bara brott som kan klassas som ”rasistiska” som har någon betydelse? Alla våldtäkter av etniska svenska kvinnor och barn, ja det är väl inte så mycket att orda om? Eller vad menar du?Vad man lägger märke till efter ett tag i bloggvärlden är att ingen PK-it svarar någonsin på raka frågor om t.ex. våldtäktsstatistiken utan det är alltid ett undanglidande, svävande runt själva frågeställningen som oftast kommer tillbaka till antydningar om nazism. Antar kanske att du menar att eftersom det enligt din uppfattning inte går att definiera tillståndet i Sverige som ett lågintensivt krig så skall alla vara nöjda och glada.Måste säga att din människosyn är rå, iskall och väldigt cynisk.Tror du att tillståndet i Sverige skulle förbättras på något sätt bara man ängnar sig åt teoretiska hårklyverier tillräckligt mycket? mvhMartin

 4. Sedan lägger ju människor olika innebörd i ordet kommunist, det behöver inte och är väldigt sällan så att den som är kommunist försvarar Stalin t ex.Håller annars helt med Viktor.Jimmy och andra: Ett krig kräver en samlad vilja hos en grupp som arbetar mot ett mål. Man kan inte utgå från att det finns en sådan vilja i kriminalitet med svenska offer och utländska gärningsmän. Det finns ju ingen plan att utrota svenskarna i Sverige, möjligen aggressioner mot vissa svenskar eller grupper av svenskar. Jämför med naziste rsom begår brott mot invandrare och som faktiskt har en rasistisk grundsyn, att vissa raser är mindre värda.

 5. Viktor skriver:

  Jimmy: Om du hade haft nån koll så hade du vetat att Ohly har tagit avstånd från Sovjet, samt slutat kallar sig kommunist (inte för att jag tycker att det är något fel med det). Är du verkligen så jävla dum att du tror att vi i NMR’s demo är stalinister? De flesta hade med all säkerhet blivit avrättade av Stalin, då anarkister, socialister och syndikalister inte var så poppis hos Stalin.Men att överhuvudtaget kritisera någon annan när man tillhör ND som fortfarande tror på rasbiologi så är man ute på lite hal is.

 6. När skulle den svanka vänstern tagit avstånd från Sovjet? Lars Oley har själv sagt att han grät när Berlinmuren revs 1989, kanske det tydligaste exemplet på slaveri sedan 1945!

 7. Angående ”krig”, jag vill minnas att den vetenskapliga definitionen av krig är när det är över 1000 döda, i sådana fall är mångkulturens Sverige helt klart en krigssituation!

 8. Viktor skriver:

  Trist av dig Anna-Lena att du hoppar över den väsentliga kritiken nämligen, att du gör dig lustig över personer som till skillnad från dig och det övriga mediaetablissemanget ryter till när polisen begår lagöverträdelser, vilket har resulterat i JO-anmälningar och flera är på G.”det vore klädsamt om du taggade ner lite och inte bara hackade på människor på grunder som du inte har en aning om.” Försöker du vara ironisk eller, då det var just det du gjorde vilket jag opponerande mig emot.Skriv då i stället om SD och din föreläsning i Karlstad i stället för att raljera över att uppträdande som du har en aning om.Heinz: Till skillnad från den svenska högern så tar den svenska vänstern avstånd ifrån Sovjet och Kina med flera. Och till skillnad från er så mördar vi inte meningsmotståndare.

 9. Om vi ska tala osmakligt så skulle jag nog påstå att till detta hör defintivt jämförelser mellan Stalintiden och dagens vänster. Vänster är inte vänster lika lite som höger alltid är höger, det finns mängder av varianter. Att döma vem som är värst, högersidan eller vänstersidan är också fullständigt poänglöst eftersom man då klumpar ihop alla dessa disparata krafter.Och Viktor tar sig brösttoner för att han var med vid årets Salemmanifestation. Själv var jag i Karlstad och föreläste om sverigedemokraterna, jag har arbetat i snart 25 år mot nazism och fascism, främlingshat etc i alla dess former. Har bl a skrivit ett tiotal böcker som rör detta. Gillar egentligen inte att framhäva mig själv men tycker det vore klädsamt om du taggade ner lite och inte bara hackade på människor på grunder som du inte har en aning om.

 10. Heinz skriver:

  Våldet utövas av den politiska vänstern. I Salem som på andra ställen. Under 1900-talet sägs kommunisterna ha tagit livet av ca 120 milj. människor. Låt vara att den franske experten Stéphane Courtois beräknar antalet till ”endast” 80 milj. De flesta av dem har varit fredliga arbetare, som inte har velat veta av det röda patrasket. Och detta blev deras död.Inom vänstern skiljer man nämligen inte så noga på ”klassfiender” och ”klassförrädare”. Alla mördas. I Sovjet använde man länge kulsprutor för grupper och nackskott med pistol för enskilda.Liken grävdes ibland ner i städernas parker. Alla politbyråmedlemmar utom Stalin och Kuusinen uteslöts och avrättades.

 11. Viktor skriver:

  ”Jag är ju inte den enda som drar liknande slutsatser och det lär ju ha funnits någon slags anledning till att polisen tar till sådana metoder.”Herregud, du har inte hängt med i debatten över huvudtaget va?Nej du är inte den enda som drar sådana slutsatser, alla andra journalister som ej heller de var där drar samma slutsats, till skillnad från den enda journalist som var på perrongen:Ülkü Holago (lärs gärna detta: http://www.fria.nu/artikel/76445)som nu har JO-anmält polisen, du tycker inte att det pekar på att ni är ute på ganska hal is när ni gör beskyllningar mot folk som uppträtt exemplariskt.Då man till att börja med tillhör den lilla skaran i Sverige med civilkurage som vågar stå emot nazimen trots den senaste tidens nazivåld mot antifascister. Sen när man väl försöker ta sig till en demonstration som är tillståndsgiven av polisledningen, så blir man inspärrad på perrongen och sedan misshandlad och pepparsprejad, och sedan bortkörd till andra sidan stan. Som om inte det vore nog så blir man bespottad över hela Sverige av diverse personer (även kända som journalister) som inte var där.

 12. Jag är ju inte den enda som drar liknande slutsatser och det lär ju ha funnits någon slags anledning till att polisen tar till sådana metoder. Inser ni inte vilken förlust det är för saken varje år som nazisterna paraderar prydligt och snyggt och alla som polisen måste ingripa emot befinner sig på den antirasistiska sidan?Nu vet ju jag också att det finns poliser som tar till mer våld ibland än nöden kräver, ibland kanske för att de känner att de inte hanterar situationen. Men det här handlar om ert ansvar, ni som var där. Är det verkligen inte möjligt att protestera på ett sätt som gör att polisen inte finner det nödvändigt att ingripa mot hundratals personer?

 13. Viktor skriver:

  Anna-Lena Lodenius: Skämms du inte? Sitter och raljerar över händelser i Salem som du inte vet ett dugg om, kanske dags att lämna google om du nån gång vill bli av med pajasstämpeln.Då jag ser din ton som jävligt osmaklig då hundratals personer vart frihetsberövade, misshandlade och pepparsprejade av polisen, som var de enda som yttrade våldsamma handlingar i Salem i år.Om du skulle pröva att vara på plats nästa gång så att du slipper göra bort dig.

 14. Greger skriver:

  Bäste Z999! Kungen skrev själv sitt Carolus. Detta är den latinska formen av namnet Carl. Själv har jag inget emot att stava Karl även när det gäller Karl XII. K-formen är gängse standard, inget mer.Det hade länge funnitskonflikter mellan olika folkgrupper i dessa områden. Kungen framtvingade en rad kompromisser så att de flesta blev någorlunda nöjda.Att minnet av vår hjältekung hedras finner jag varken vara egendomligt eller anstötligt.

 15. z999 skriver:

  Greger:”I västra Polen och östra Tyskland räknas Carl XII som en stor förkämpe för just tolerans.”Tolerans mot vad? Han stavas med K förresten men jag tror inte någon missförstår.

 16. Loddan:”Jag skulle verkligen önska att det gick att alla fick demonstrera men när det spårar ur som det gör i Salem så måste man göra något.”Men Salemfondens demo har ALDRIG spårat ur eller ens skapat några problem alls. Det är ENBART AFA och NMR som ställer till problem för polisen och kommuninnevånarna!

 17. Greger skriver:

  Det är den alltid lika ondskefulla politiska vänstern som fram till 2007 har använt våld i Salem. I år misslyckades patrasket till följd av polisens effektivitet. I västra Polen och östra Tyskland räknas Carl XII som en stor förkämpe för just tolerans. I maj detta år besökte jag i staden Görlitz en tillfällig utställning kallad ”Auf dem Wege der Toleranz” i vilken Carl XII:s minne hyllades. Utställningen – som hölls på museet – var i stort sett helt ägnad kungens minne.

 18. z999 skriver:

  Klicka in i verkligheten ett tag

 19. Anonymous skriver:

  Anna-Lena Lodenius sa… ”Jag skulle verkligen önska att det gick att alla fick demonstrera men när det spårar ur som det gör i Salem så måste man göra något.” Vore det inte vettigare och mer angeläget att göra något åt orsaken till demonstrationen i stället? ”Jag är helt medveten om att de flesta som bråkar är antirasister men det är ingen rättighet att få tåga eller uppehålla sig på en viss plats.”(Kan någon reda ut det ordentligt?), men jag har för mig att rätten att demonstrera och uttrycka sin åsikt har en stark ställing i svensk lagstiftning. Anna sa:”Kan inte tänka mig att svenskfientlighet är vanligare än främlingshat, låter helt orimligt i mina öron.”På vilket sätt låter det orimligt? Titta på våldtäktsstatistiken, som tidigare sagts, 70/80% av våldtäkterna i Norge begås av män med invandrarbakgrund ung. lika många av de sårade är etniska norskor, och varför skulle det vara annorlunda i Sverige? Vad tycker du det tyder på, vänskap eller vad?Med sådana ”vänner” vem behöver fiender? Det kanske låter orimligt när man varit en del av det propagandamaskineri som torgfört det mångkulturella samhället som ett paradis i blivande i 20-30 år eller hur länge du nu har hållit på att tänka sig att det kanske inte blev som man hade trott att det skulle bli.Vad gäller att ge Salemborna Salem tillbaka. De har en enda ynka dag de inte kan/vill gå ut, jag har en bekant som aldrig går utanför dörren i det invandrartäta område där hon bor om hom inte måste. Tror hon skulle vara väldigt glad om hon vågade gå ut någonsin.Hennes man skulle ut med bilen en tidig morgon och tyckte han hörde en smäll av något slag, kör ut och ser en individ stå med en pistol i handen. När pistolmannen ser att han tittar på honom riktar han pistolen mot bilen, gasen i botten och därifrån. Låter det inte som något för dig att få förmånen att uppleva, istället för att bo på tråkiga händelselösa Södermalm? ;-)mvhMartin

 20. Hunter skriver:

  > Anna-Lena"Kan inte tänka mig att svenskfientlighet är vanligare än främlingshat, låter helt orimligt i mina öron."Om jag inte missminner mig, så är enligt BRÅ 80-90 % av alla personrån i Malmö utförda av invandrare och offren är i samma utsträckning etniska svenskar. Ringer det inte då en klocka även hos dig, om du tar dig en funderare och vad skall man i så fall beteckna detta?

 21. Jag skulle verkligen önska att det gick att alla fick demonstrera men när det spårar ur som det gör i Salem så måste man göra något. Jag är helt medveten om att de flesta som bråkar är antirasister men det är ingen rättighet att få tåga eller uppehålla sig på en viss plats. Antar att man kanske kan tillåta en manifestation på annan avskild plats, t ex utanför Salem under hård polisbevakning. Men ge Salem tillbaks till Salmeborna, det är inte rättvist att de ska drabbas såhär varje år.Kan inte tänka mig att svenskfientlighet är vanligare än främlingshat, låter helt orimligt i mina öron.

 22. Anonymous skriver:

  Anna sa:”Nej, inte övertygar ni mig att varje brott med utländsk gärningsman som riktar sig mot svenskar är ett bevis för svenskfientlighet. Ingen har sagt eller påstått att VARJE sådant brott skulle vara ett bevis på svenskfientlighet, däremot att svenskfientlighet existerar och är ett stort problem sen många år tillbaka.Om du vill försöka ta reda på hur det ligger till i verkligheten, varför inte tänka litegrann som Vilhelm Moberg gjorde på sin tid, ”Sanningen skall fram”? Om du har gått journalisthögskolan eller någon annan utbildning i den vägen så borde du veta hur du skall bära dig åt eller hur? Varför gör du inte det? Om inte annat än för att kunna bevisa att alla vi som påstår att det existerar en rasism riktad mot etniska svenskar har fel?Om du inte kan sälja det knäcket till en tidning så kan ju ingen hindra dig från att lägga ut resultatet här.Du tror inte att svenskfientlighet finns eller är mycket lite förekommande….Vet du vad jag tror? Jag tror att du vet mycket väl att det ligger mycket mer än du själv och media idag vill låtsas om att det gör i vad ND, SD och inlägg här på din blogg säger när det gäller den biten.På 80-talet fick attackerade svenskar fortfarande utrymme i media men sen bestämde man sig för att ”lägga locket på”.Jag vet inte vilken moralisk bakgrund du har fått med dig av dina föräldrar men jag fick lära mig att om man medvetet döljer sanningen, så ljuger man.Problemet med att ljuga för länge är att man inte kan sluta ljuga, det går inte att helt plötsligt börja tala sanning därför det vore att erkänna att man har ljugit tidigare och det vill man ju helst inte.Journalisternas och medias problem nu är att alla som inte är övertygade PK-iter utgår från att journalister och media alltid ljuger. Tycker du inte om att bli misstänkt på det sättet så skulle ni inte börjat ”lägga locket på” dvs. ljuga från början. Det är i så fall till 100% självförvållat. Anna sa:”Jag utesluter inte att det förekommer men det är inte ett problem av de mått som ni vill få det till. Snarare ganska ovanligt.”Du utesluter alltså inte att det förekommer rasistiskt våld riktat mot etniska svenskar? Ok det är ju alltid en början. Jag anser att det är ett gigantiskt problem att förfallet i samhället gått så långt att det finns speciella mottagningar bara för våldtäktoffer. Om jag tolkar dig rätt så är det helt OK och inget att orda om under förutsättning att man inte kan bevisa att det till stor del beror på rasism? Är det så? Många av oss som inte trivs med samhällsutvecklingen skriver ganska långa inlägg ibland men för min del beror det på att jag tycker att offren för det svenskfientliga våldet i samhället förtjänar det. Om fler i allmänhet och media i synnerhet skulle ägna lite mer utrymme och möda åt tillståndet i Sverige idag, utan skygglappar, istället för att fortsätta ”lägga locket på” så vore ju det alltid en början.Där skulle man ju kunna invända att det gör media visst, men det som räknas är resultat. Ett resultat som jag skulle bry mig om är att våldtäktskliniken på SöS skulle läggas ner därför att den inte behövdes längre. mvhMartin

 23. Att du sedan håller med antidemokraten Svensssons tanke om att, i realiteten, avskaffa demionstrationsfriheten förvånar mig en smula.

 24. Det blev lite knepigt där, min poäng (innan jag själv skrev fel) var att jag stavar Jimmy som Jimmy med Y, inte som Jimmie alltså. Roligt det där, vi har väl i 10 år retat oss på att folk blandar ihop våra stavningar.Att en gärningsman är invandrare och offret svensk/svenska betyder givetvis inte att det automatiskt är ett rasistiskt dåd. Men vi lever trots allt i ett samhälle där invandrarungdomar öppet i tidningar säger sig ”ligga i krig” mot svenskar och där man öppet säger att det är okej att våldta en svensk tjej (men givetvis inte en invandrartjej).Ledsen, men i detta fall blir faktiskt ett plus ett två hur man än räknar!Vad det gäller förekomsten av detta PK-feniomen så säger jag att svenskfientlighet är betydligt vanligare förekommare än invandrarfientlighet.

 25. Jimmie skrev jag, var väl inne på Åkesson där, inga jämförelser i övrigt. Insisterar du på ett S mellan namnen eller duger det utan?Nej, inte övertygar ni mig att varje brott med utländsk gärningsman som riktar sig mot svenskar är ett bevis för svenskfientlighet. Jag utesluter inte att det förekommer men det är inte ett problem av de mått som ni vill få det till. Snarare ganska ovanligt.

 26. Det är bara att applodera Martin och z999, ni förklarar på ett glimrande sätt problematiken i denna rasism mot unga svenskor och svenskar!

 27. Men nog är det värt att påpeka att ALLA polisiära insatser och konstnader är kopplade till vänsterns demokratihat? Utan dem i Salem skulle det inte behövas en enda polis, detta är till 100 % en kostnad för att kriminella idioter skall hylla ett mord på en ung pojke.Sedan heter jag inte Mimie! Om Motkraft kan få det rätt borde Loddan också kunna fixa det…

 28. z999 skriver:

  Johannes, angående våldtäkter. Det är inte enskilda tragiska fall som ses som problemet, det är det att det är ett växande problem som tillåts växa utan att det diskuteras ens. Antirasister anser inte ens att det är något problem värt att diskutera. Gör så här, sök själv på våldtäkter +afrika på google och kolla resultaten. Därefter kan du ju ägna en tanke åt hur stor invandringen från afrika är. Ändrar dom kvinnosyn när dom kommer hit? Siffrorna från BRÅ tyder inte på det. Antirasister brukar dra till med det klämkäcka ”svenskar våldtar också…”, visserligen händer det men det har varit ett krympande problem i och med en förbättring av kvinnosynen i Sverige sedan 1973 (första kvinnoåret). I och med invandringen och en enormt förändrad attityd till våldtäkter bland likasinnade till dig Johannes så har vi gått bakåt i utvecklingen med stormsteg. Flera kvinnor har vigt sina liv åt att skapa ett samhälle där kvinnor och män kan umgås på ett avspänt sätt och där kvinnor ändå är fredade. I slutet på 70-talet så trodde jag att dom skulle lyckas, men tyvärr.”Börja med att ta avstånd från fascismen så kan vi snacka.”Kolla följande bild -bild av afa.Bilden föreställer antifascister med en fin människosyn. Det var säkert en trevlig syn för Daniel Wretströms morsa och syrra när de skulle lägga ner sin krans på platsen där Daniel mördades. Tycker du att Martin ska ta dig och dina råd på allvar överhuvudtaget?

 29. Anonymous skriver:

  Johannes sa:”Ja, OK, jag trodde att du var en liten brådmogen liten kille, men du är alltså en vuxen människa som påverkats av en vidrig händelse i ditt förflutna.”Det här var det väl den värsta men bara en i en lång rad av otrevliga möten med det mångkulturella samhället. Om jag skulle skriva ner på ett kortfattat sätt allt vad som hänt mig, min familj, släkt och vänner och bekanta i den vägen så skulle det nog bli mellan 15 och 20 tättskriva A4 sidor.Johannes sa:”Jag förstår bara inte hur du kan vara så säker på att den som våldtog ditt ex gjorde av rasistiska skäl.”Det kan jag inte veta men å andra sidan vad är det som säger att det inte var det? Om våldtäktsmannen tyckte att den här tjejen kan man väl ta efterosm hon är ju svensk och det vet man ju hur dom är så var det rasism. Omvänt kan man ju fråga, hur vet man att det är rasism när en etnisk svensk gör något mot någon med invandrarbakgrund? Utan ocklumenering menar jag?Johannes sa:”Ej heller hur du kan dra parallellerna med tyskt 30-tal, det är ju du som är anhängare till den tidens rörelser.” Jag är inte någon anhängare av den tidens rörelser men Salemmarschen är den enda manifestationen som överhuvutaget tar upp det våld och hat som riktas mot svenskarna i Sverige idag.Och vad gäller paralellen med den tiden, försök att hänga med nu:Kommunisterna har ett stort ansvar för att Hitler kunde komma till makten,de bekämpade sina huvudfiender socialdemokraterna tills det var försent. Det är lätt nu att se vad alla borde ha gjort eftersom vi sitter med facit i handen. Ingen kunde veta vad som skulle hända då innan det hade hänt och paralellen är att samma sak håller på att hända igen men faran är inte faschism eller nazism den här gången utan den gryende Oligarkiska diktatur som EU utgör. Vad man skulle ha lärt sig av historien är inte att bara se till att nazismen dyker upp igen utan att tidigt se när demokratin ersätts av toppstyre.Vad är en oligarki? Vilka kontrollsystem börjar ta form inom EU? Hur är det tänkbart att en Oligarkisk diktatur fungerar och vilka värdegrunder är det troligt att den kommer att ha?Börja fundera på det! Johannes sa:”Börja med att ta avstånd från fascismen så kan vi snacka.”Om du hade varit kapabel att lyssna till den oro, rädsla, vrede som många svenskar känner efter att ha drabbats av liknande saker som jag sen 30 år tillbaka så kanske du hade förstått lite mer.Ju värre ett läge blir i vilket samhälle som helst desto troligare blir det att människor mer eller mindre ofrivilligt drar sig tillsammans med dem som de känner att de kan känna sig trygga tillsammans med. Varför skulle någon som känner sig hotad av utvecklingen ty sig till dem som säger att ”tycker man som du är man rasist eller nazist”?Varför? Tror du på fullt allvar att någon skulle lyssna på det som ett vettigt alternativ?Vad ni måste göra är, om ni vill att vanliga människor som har fått nog skall lyssna, är att ta bort skygglapparna och ta upp problemen och börja med att erkänna att de existerar. Kom med ett alternativ som innebär något annat än att våldet tillåts fortsätta.Det har tagit mig många år att komma fram till vad jag tycker, anser, är rädd för att framtiden skall bli, det är inget som har kommit till av en slump eller brist på tanke. Tvärtom.När, (gud förbjude) det väl smäller i Sverige och Europa igen så kommer inte någon -ism, att spela någon roll.Alla kommer att söka sig till den sida där de tror eller tror sig veta att de har störst möjlighet att överleva.Så fungerar människan.mvhMartin

 30. Johannes skriver:

  Ja, OK, jag trodde att du var en liten brådmogen liten kille, men du är alltså en vuxen människa som påverkats av en vidrig händelse i ditt förflutna. Jag förstår bara inte hur du kan vara så säker på att den som våldtog ditt ex gjorde av rasistiska skäl. Ej heller hur du kan dra parallellerna med tyskt 30-tal, det är ju du som är anhängare till den tidens rörelser. Börja med att ta avstånd från fascismen så kan vi snacka.

 31. Anonymous skriver:

  Anna sa:”Det här med våldtagna kvinnor, hur får du ihop det med Salem? Logiken är inte glasklar.”Z999 har redan svarat på det.Johannes sa:”Haha, nej. Killen har yrat i flera inlägg nu att våldtäkt skulle vara detsamma som mord och att våldtäkter på just svenska kvinnor skulle vara satt i system, krigsförbrytelser.”Jag har aldrig sagt att det är satt i system, däremot har jag skrivit att män med invandrarbakgrund står bakom 70-80%av de våldtäkter som begås i Norge och Danmark och offren i ung. lika stor omfattning är kvinnor och barn ur ursprungsbefolkningen.Att ca 50 våldtagna kvinnor i månaden tas in på akutmottagningen för våldtäktsoffer kunde man läsa i de vanliga blaskorna för bara ett par veckor sedan, tycker du att det är helt i sin ordning och ingenting att bry sig om?Ett svar tack, ett ärligt sådant om du nu vet vad ärlighet är för något, (jag tvivlar). JA eller NEJ?Jag har också sagt att våldtäkter används som ett sätt att åstadkomma splittring, etnisk rensning i många krig världen över och att det numera betraktas som en krigsförbrytelse med all rätt. Nu skall du lyssna j-ligt noga ditt kräk:För ca 25år sedan var jag tillsammans med en tjej norrut och på den tiden var det ett vanligt sätt ta sig från A till B genom att lifta, det var inte farligt eftersom man betedde sig som folk på den tiden i en helt annan utsträckning än nu.När jag växte upp så fanns det 3 regler som var okränkbara: Man gav sig inte på mindre, Man gav sig inte på fler mot en eller färre, Man gav sig inte på på tjejer.Jag kan inte förklara det på annat sätt än att man inte gjorde det helt enkelt.Jag var borta ett tag och när jag kom tillbaka så hade hon tyvärr liftat med en utlänning en kort bit och blivit våldtagen. Man skall ju inte vara främlingsfientlig och misstro människor med ett annat utseende eller hur? Jag såg henne sakta tyna bort under några år och har också sett familjen slås sönder och de gjorde som många andra som råkat ut för samma sak, man flyttar till en annan del av landet och föröker börja om. Hur det har gått med henne eller familjen vet jag inte men varje gång jag läser om någon av alla de våldtäkter som begås, (som sagt ca 50 i veckan tas emot bara på SöS) så upplever jag ilskan, vanmakten, osv. igen och igen och igen.I och med att jag vet hur fruktansvärt en våldtäkt drabbar inte bara offret utan hur det påverkar människor i omgivningen så likställer jag våldtäkter med mord. Det finns inga ursäkter. Det finns inga förmildrande omständigheter. Och de, liksom du som raljerar, slätar över, osv. detta rasistiska våld anser jag är lika skyldiga som de som begår övergreppen.Ni gör det möjligt för detta att fortsätta. En ”lustig” sak som hände för ett par år sedan, jag har en jobbarkompis som är sunnimuslim, en sjyst kille som gör ett bra jobb, och han berättade att de hade pratat i moskén om våldtäktvågen som gick i Stockholm för ett par tre år sedan. De blev oroliga och hade väl funderat över hur de skulle skydda sig för de tänkte sig att nu kommer svenskarna att hämnas och i stort sett ge sig på vilken invandrare som helst för att ge igen. Jag svarade att de inte behövde tänka på det överhuvudtaget, det står en hel armé beredd att rycka ut och släta över, förneka osv. att det överhuvudtaget existerar något sådant alls. Bl.a. sådana som Johannes.Han kunde helt enkelt inte förstå att vi inte gjorde något, han sa citat: ”De här människorna måste ha en piska, de förstår inget annat”. Han rekomenderade dödsstraff eller kastrering.Vad sägs om det? Det kanske kunde vara något. Johannes sa: ”I vilket jävla krig?”Intressant fråga, måste det vara krig för att våldtäkter skall vara fel? Hur definierar man ett krig? Var ju lätt tidigare när det fanns landgränser och kriget kunde sägas börja när respektive lands armeér gick över densamma, men hur gör man nu? Nu när det inte finns gränser utan alla är EU eller världsmedgborgare? Skall göra det med hjälp av bodycount? I så fall hur många döda och våldtagna skulle du vilja säga är ”acceptabelt” innan man kan börja tala om krigstillstånd? Nädu, de enkla lösningar du håller dig med räcker ingenstans och precis som i Tyskland på 20och 30talet så går ni den spirande diktaturens ärenden utan att fatta det själva. Avlutningsvis, det spelar ingen roll att det har gått 25 år, fick jag tag på det satans förb-ade invandrade rasse aset som våldtog henne så skulle han inte göra om det.mvhMartin

 32. Johannes skriver:

  ”Temat för demonstrationen i år var ”svenskfientlighet”, och då går Martins inlägg ihop logiskt.”Haha, nej. Killen har yrat i flera inlägg nu att våldtäkt skulle vara detsamma som mord och att våldtäkter på just svenska kvinnor skulle vara satt i system, krigsförbrytelser. I vilket jävla krig?Först används det tragiska mordet på en tonårskille för att ena en rörelse (bra det verkar gå förresten…) som aldrig dragit sig för mord. Sedan ska våldtäktsoffer användas som slagträn i en debatt där nazister försöker framställa sig som nåt slags feminister!Anhängare till en av de mest kvinnofientliga ideologier som uppstått i modern tid ska inte uttala sig om sexuellt våld.Skönt att höra att polisens sinnesjuka beteende i alla fall ställde till med problem för några fascister också.

 33. z999 skriver:

  Sammanfattningsvis så får man väl gratulera de självutnämnda ljusa och demokratiska krafterna i samhället. Våldet har lönat sig och nu ”höjs röster” för att stoppa salemdemonstrationen därför att afa +likasinnade begår för mycket våldsbrott i samband med demonstrationen. I DN så skrevs det en hel rad om att extremhögern var skötsam i Salem. Varför det? Varför inte ljuga rakt av bara? Läs artikeln härI ”tidningen” expo så försökte daniel pol att länka ihop sverigedemokraterna med salemdemonstrationen trots att de inte deltar. Tomtar finns! I alla fall på loftet hos expo.

 34. z999 skriver:

  A-L-L:”Det här med våldtagna kvinnor, hur får du ihop det med Salem? Logiken är inte glasklar.”Temat för demonstrationen i år var ”svenskfientlighet”, och då går Martins inlägg ihop logiskt.186 omhändertogs innan? Var det 186 från extremhögern eller extremvänstern? Varför nämns inte det? Är det för att man vill ljuga ihop en alternativ verklighet där extremvänstern och extremhögern bråkar lika mycket?I DN retar man upp sig på extremhögerns skötsamhet, citerar-”- Det är speciellt läskigt eftersom deras ordningsamma och lugna uppförande är en strategi som ger dem fördelar gentemot den andra sidan som inte sköter sig. ”hela artikelnDet är faktiskt tillåtet även för antirasister att sköta sig om de vill. I artikeln i DN så måste man alltså lusläsa den för att det överhuvudtaget ska framskymta hur det egentligen förhåller sig.Våld från vänstersidan tas sedan som intäkt för att kräva ett stopp för demonstrationen. Kan man falla lägre rent moraliskt?Synd att du inte kunde ta dig till manifestationen Martin, men du är i alla fall en hjälte i mina ögon som försökte.

 35. Vet inte om jag ska beklaga att du inte lyckades ta dig dit. Egentligen tycker jag nog att det vore en välgärning om så få som möjligt lyckades ta sig dit. Det här med våldtagna kvinnor, hur får du ihop det med Salem? Logiken är inte glasklar.

 36. Anonymous skriver:

  Hejsan, vet inte hur alla andra lyckades ta sig till Salem, jag kom i alla fall inte dit.Kom ner till centralen och där skulle bussar ersätta pendeltågen och de skulle inte stanna i Rönninge. Tänkte att det inte var någon större idé att fråga farbror blå hur man skulle bära sig åt för att komma dit.Hur som helst, har läst Svensson och Magnus Sandelin och det är samma urvattnade dravel som alltid.Att anordna en manifestation mot våldet i PK-itisk anda innebär i praktiken att man fokuserar på det våld som invandrare och vänster extremister utsatts för och inget annat.Det innebär att man blundar för/ mörkar och därmed legitimerar det rasistiska våld som tiotusentals våldtagna etniska barn och kvinnor utsatts för.Om det är rimligt att ”spektaklet får fortgå år efter år”?Tja, hur rimligt är det att ca50 våldtagna i månaden tas emot på SÖS specialmottagning utan att någon verkar bry sig om att göra något för att hindra att det händer över huvudtaget?Det är mycket som inte är rimligt men PK-iterna och extremvänstern springer precis som förra gången i början av 30 talets Tyskland den spirande diktaturens ärenden även om de är för korkade för att fatta det själva.mvhMartin

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s