SD är Sveriges mest antifeministiska parti

SD feminismSverigedemokraterna är ett parti som består mest av män och som tilltalar främst manliga väljare. Om bara männen fick rösta skulle SD vara Sveriges största parti. Men på sistone har allt fler kvinnor börjat sympatisera med SD. Det beror dels på att kvinnor blivit mer kritiska till invandring, men troligen också på att SD inte uppfattas som ett lika kontroversiellt parti som tidigare.

Det här gör det extra angeläget att granska hur SD försöker fånga in de kvinnliga väljarna, och partiets löften om mer välfärd och bättre sjukvård. I nästa vecka släpps en rapport som jag skrivit för Arena Idé som handlar om Sverigedemokraterna och jämställdhetsfrågorna. Där visar jag hur substanslösa många av förslagen är, och hur SD:s politik tvärtom motverkar jämställdhet mellan könen på en rad områden.

Rapporten släpps digitalt den 15 augusti, och samma dag anordnas ett frukosteminarium i ABF-huset (kan möjligen redan vara fulltecknat, men vet att de har bytt till större lokal). En essä på samma tema publiceras på Arena Essä på nätet dagen efter, 16 augusti. Det kommer också att finnas en kortare sammanfattning som lämpar sig för att trycka upp och sprida. (Obs – ingenting har alltså lagts ut ännu när detta inlägg publiceras, jag ger bara länkar till de sidor där texterna läggs upp nästa vecka.)

Fotot överst på sidan föreställer SD-kvinnor som marscherar mot feminismen i Almedalen 2015, längst fram SD-kvinnors ordförande Carina Herrstedt. Foto: Anna-Lena Lodenius

Annonser

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till SD är Sveriges mest antifeministiska parti

  1. rockyman skriver:

    Men … Anna-lena, detta dryper av gamla unkna fördomar. Sen när avgör väljarbasen och medlemmarnas kön att ett parti är anti-någonting?

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s