SD är Sveriges mest antifeministiska parti

SD feminismSverigedemokraterna är ett parti som består mest av män och som tilltalar främst manliga väljare. Om bara männen fick rösta skulle SD vara Sveriges största parti. Men på sistone har allt fler kvinnor börjat sympatisera med SD. Det beror dels på att kvinnor blivit mer kritiska till invandring, men troligen också på att SD inte uppfattas som ett lika kontroversiellt parti som tidigare.

Det här gör det extra angeläget att granska hur SD försöker fånga in de kvinnliga väljarna, och partiets löften om mer välfärd och bättre sjukvård. I nästa vecka släpps en rapport som jag skrivit för Arena Idé som handlar om Sverigedemokraterna och jämställdhetsfrågorna. Där visar jag hur substanslösa många av förslagen är, och hur SD:s politik tvärtom motverkar jämställdhet mellan könen på en rad områden.

Rapporten släpps digitalt den 15 augusti, och samma dag anordnas ett frukosteminarium i ABF-huset (kan möjligen redan vara fulltecknat, men vet att de har bytt till större lokal). En essä på samma tema publiceras på Arena Essä på nätet dagen efter, 16 augusti. Det kommer också att finnas en kortare sammanfattning som lämpar sig för att trycka upp och sprida. (Obs – ingenting har alltså lagts ut ännu när detta inlägg publiceras, jag ger bara länkar till de sidor där texterna läggs upp nästa vecka.)

Fotot överst på sidan föreställer SD-kvinnor som marscherar mot feminismen i Almedalen 2015, längst fram SD-kvinnors ordförande Carina Herrstedt. Foto: Anna-Lena Lodenius

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till SD är Sveriges mest antifeministiska parti

 1. rockyman skriver:

  Slöja behövs för att snygga tjejers ansikte inte ska synas för hela världen och för att skydda dem från exempelvis svekfulla kompisar!
  Eftersom alla vill ta henne med hem så är det problematiskt att vara kär i en vacker kvinna. Det har min läkare (dr H) berättat.
  Lyssna på hans kloka ord här:

 2. Thor Fredrik Hoff skriver:

  Feministene i Norge tar gjerne på seg slöya for å provosere. De mener de støtter de muslimske kvinnene med det. Men de tidligere muslimske kvinnene f.eks. fra Iran, tar av seg sløyan når de kommer til frie land uten religiøst muslimsk diktatur. Da er de frie fra den undertrykkelsen.
  Feministene i Norge er kanskje uten kunnskap eller misforstår. Men kanskje har de innsett at de er inne i en blindgate og er flaue for å snu?
  Takke meg til å være et antifeministisk parti da!
  I Norge har vi kjempet for kvinners rettigheter siden forrige århundre slik som I Sverige. Det er synd at de ukunniga feministerna river barrikadene for kvinnekamp ned.,

 3. rockyman skriver:

  Men … Anna-lena, detta dryper av gamla unkna fördomar. Sen när avgör väljarbasen och medlemmarnas kön att ett parti är anti-någonting?

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s