En 90-åring som tror på framtiden

Här kommer den legendariske folkmusikern Pete Seeger och han fyller 90 år i maj. Men han sjunger och han ler och han ser ut att vilja ta hela världen i famn. Han är så lycklig över att få sjunga (?) för Barack Obama så man blir alldeles lycklig själv när man ser och hör honom. Det här spelades in i söndags vid ”The Obama Inaugural Celebration Concert”. Med på scenen finns även Bruce Stringsteen om någon undrar. Men det spelar ingen roll för det är ingen tvekan om vem som är medelpunkten. (Tack Mats för länken!)

Har försökt lägga upp detta sedan i går men det vill sig inte så här kommer länken till You Tube i stället. Enjoy! Ni får också en affisch från 60-talet från ett av hans tidiga framträdanden med svarta artister.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Barack Obama, Bruce Springsteen, Pete Seeger, USA. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till En 90-åring som tror på framtiden

  1. Jan Viklund skriver:

    en egen ihopsnickrad subversivt internationell version av ”This Land is Your Land”, med både Guthrie, Seeger, Springsteen, Wiehe… och Gandhi, kan beskådas på GandhiToday.orgmed vänlig hälsning,

  2. Jag anser generellt Duke som en extremist – men i detta har han ju 100% rätt!

  3. z999 skriver:

    Jimmy:”Vad har Duke sagt som du syftar på?”Han har skrivit att USA så som de flesta definierar USA har byggts upp av europeer och att afroamerikanerna trots lång närvaro (precense?närvaro va?) inte har bidragit på vissa områden av samhällsuppbyggnaden. Ändå så blåser media och vissa vita upp det till skyhöga nivåer så fort en ickevit får någon typ av högre position. Med poetiska övertoner drivs förväntningar upp som sedan vartefter tystas ned eller förklaras bort med rasism från omgivningen.Han har förresten skrivit en massa intressant om konflikten i mellanöstern ur amerikansk synvinkel.

  4. Anonymous skriver:

    Jimmy Windeskog sa:”Och appropå ämnet, i går på K-G Bergströms program i SVT så intervjuade man ”afrosvensken” Cindy Peters om att hon i Konserhuset hade en hyllningsgala till Obama, inte för att han var en bra politisker utan just för att var vald som svart.Rastänkande?”Javisst är det rastänkande 🙂 Men det är helt ok för svarta att vara stolta över sitt ursprung och hudfärg, och om de nu vill, att se ner på t.ex. vita. Däremot inte tvärtom. Det tror jag alla vet att det är till 80% Obamas hudfärg som är det sensationella med den nye presidenten och det kanske ligger något i det med tanke på USAs historia. Men många verkar se honom om ett slags halvgud som kommer att frälsa alla amerikaner och landet och men det är något helt annat som krävs för det.Att få ordning på USA kräver realpolitik och det är bara att se vad som händer i fortsättingen.mvhG

  5. z999:”Det kan han förmodligen inte. Jag tror att David Duke kommer att få stort gehör för en del påståenden om Obama.”Vad har Duke sagt som du syftar på?Och appropå ämnet, i går på K-G Bergströms program i SVT så intervjuade man ”afrosvensken” Cindy Peters om att hon i Konserhuset hade en hyllningsgala till Obama, inte för att han var en bra politisker utan just för att var vald som svart.Rastänkande?

  6. Anonymous skriver:

    Tyckte när jag läste mitt tidigare inlägg att det kunde låta som om jag ”dissade” gamle Pete men det gjorde jag inte. Mest känns det sorgligt på något sätt. Med USAs urusla ekonomi så finns det IMO ingen möjlighet för Obama att kunna infria sina vallöften inom sin egen period. Vad han kanske skulle kunna göra är att rätta till det politiska underskottet dvs. få amerikanerna att inse att USA inte kan fortsätta att leva på lån om han kan fortsätta entusiasmera folk som han har gjort hittills. mvhG

  7. z999 skriver:

    Jimmy:”Herregud, hur skall Barack Obama kunna leva upp till denna enorma hyllning han nu får samtidigt som krisen knappast vänder speciellt mycket innan nästa val?”Det kan han förmodligen inte. Jag tror att David Duke kommer att få stort gehör för en del påståenden om Obama.”Risken finns för en total backlash 2012 och ett republikanerna återtar maken.”Ja det kan man nog räkna med.

  8. z999 skriver:

    A-L-L:”Det kanske kunde bli sd:s nästa nationalsång?” Inte nationalsång, den vill inte jag ändra på. Men sånger som främjar enandet av befolkningen är alltid bra (hur banala dom än är sen). ”Tror inte Pete Seeger skulle bli ungefär lika glad som Ulf Lundell blev när Ultima Thule spelade in Öppna landskap.”Pete ger knappast intryck av att han skulle ta illa vid sig av det. Problemet är att det kanske krävs en Pete Seeger för att låten ska komma till sin rätt.

  9. Herregud, hur skall Barack Obama kunna leva upp till denna enorma hyllning han nu får samtidigt som krisen knappast vänder speciellt mycket innan nästa val?Risken finns för en total backlash 2012 och ett republikanerna återtar maken. Risken finns att Barack Obama kan gå till histiorien som en av de presidenter som inte kunde leverera.

  10. Anonymous skriver:

    Kommer inte ihåg vem som sa det (Dylan)? men nån från den tiden sa att musik, hur hjärteknipande den än är aldrig har förändrat någonting. Och det är ju trevligt i och för sig att några har kul en stund men det som gäller är pengar.Och USA är bankrutt. Kan kanske hända att USAs ”melting pot” kan inbilla sig själva för en tid att de har något som liknar en framtid men, sorry Pete, det blir bara fattigdom och elände. Att den nya presidenten har en annan hudfärg hjälper inte, det är hardcash som gäller. Lär dig be om hjälp på kinesiska istället, bra mycket mer framsynt.mvhG

  11. Det kanske kunde bli sd:s nästa nationalsång? Tror inte Pete Seeger skulle bli ungefär lika glad som Ulf Lundell blev när Ultima Thule spelade in Öppna landskap.

  12. z999 skriver:

    Det värmde mitt gamla nationalisthjärta.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!