"Slaget om svenskheten" på väg mot tryckeriet

Så nu har äntligen boken ”Slaget om svenskheten” gått iväg till tryckeriet. Och givetvis kommer redan dagen efter en nyhet som vi hade velat ha med i boken. Sverigedemokraterna har fått en observatörsplats i ”Alliansen för ett Europa av nationer”, AEN, som står nära ”Unionen för ett Europa av nationer” som är en partigrupp i Europaparlamentet. Det är samma grupp som Dansk Folkeparti är med i och den grupp som nog flest gissat att SD skulle gå med i.

Återstår att se om SD ens kommer in i EU-parlamentet. Satsningen hittills har inte varit särskilt imponerande, inget av partiets toppnamn står på listorna. Dessutom krävs högre andel av väljarna, 5 procent i stället för 4 procent till riksdagen. Valet i juni får visa om SD klarar detta.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i AEN, Dansk Folkeparti. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till "Slaget om svenskheten" på väg mot tryckeriet

  1. Anonymous skriver:

    Mycket bra bok. En bok som många borde läsa för den avslöjar vad som finns bakom den välkammade och välputsade fasaden som SD har byggt upp de senaste åren. Jag har mina rötter i Skåne och vi har sett hur högerpopulismen har växt fram genom åren, främst i småstäderna på landsbygden till en början men nu även i de större städerna och i övriga Sverige. Alla förslag på hur man kan bemöta dessa fanatiker är välkomna. Därför är er bok en bra början för många som inte accepterar ett främlingsfientligt parti i Sveriges riksdag. Ett bra redskap i den politiska kampen.

  2. Anonymous skriver:

    bevara Sverige svenskt!

Kommentarer är stängda.