När vi nu ändå är inne på Afrika

http://www.youtube.com/get_player

Varför lägger jag upp den här filmen? För att visa att jag förstår att svarta mäns prestationer kan ligga på olika nivåer, apropå att vissa har problem med en nedstigen ängel från Afrika? Kanske för att fresta ert tålamod med att återigen byta spår och fly ut i periferin till det egentligen rätt irrelevanta? Nej. Framför allt för att jag blev så glad när Sunkit-kompisen Trampe skickade den här till mig morgonen efter senaste Sunkit. Otroligt många har redan sett den här filmen att döma av You Tubes räkneverk och jag förstår varför. Ni som inte gjort det får nu chansen. Det ska vara någon slags propagandafilm från NTF, men vet inget närmare om detta. Upplys mig gärna ni som vet.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Dr Alban, Fredrik af Trampe, Klubb Sunkit, Sunkit. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till När vi nu ändå är inne på Afrika

 1. Anonymous skriver:

  Anna sa:”Afrika är en otroligt rik världsdel om man ser till naturtillgångar etc.”Naturtillgångarna är inte jämnt fördelade över hela kontinenten, en del länder har massor andra ingenting utom jordbruk.Anna sa:”Fattigdomen beror inte på det, hört tals om kolonialism t ex?”Koloniseringen av Zimbabve upphörde för länge sedan. Från att ha gått från att vara en av Afrikas kornbodar till ett land med hungersnöd har de svarta invånarna lyckats med själva. T.om. Khaddafi har sagt att det är dags för Afrika att ta tag i sina egna problem och sluta vänta sig att europa skall ordna allt.Dessutom äger och/eller kontrollerar Kina allt mer av Afrikas naturtillgångar, vad det kan leda till får framtiden utvisa.Anna sa:”Det där med att människor värderar ett svenskt ursprung lägre är rent ut sagt trams.”En kompis till mig (etnisk svensk) fick beskedet när han ville söka till en jobbkurs att det inte var någon idé. Det var så många invandrare som stod före i kön att han aldrig skulle komma in. Det var beskedet. Rakt upp och ner. Utan omskrivningar.Anna sa:”Vi lever i ett majoritetssamhälle som konstant favoriserar svenskar” Att påstå att samhället favoriserar svenskar när vi har lagar som ger individer med invandrarbakgrund rätt att anmäla etniska svenska arbetsgivare men inte tvärtom innebär att du antingen ljuger eller är väldigt dåligt insatt i dagens samhälle.Om du tycker att det jag skrev nu var hårt så beror det på att jag ser dig som en vuxen person som kan stå för vad den säger. (Eller skriver).Anna sa:”och om någon skriker något ont om svenskar så är det möjligen en reaktion på det.”Det här var återigen något intressant! Jag antar att du menar att en invandrare som har känt sig åtsidosatt, kränkt (inneord just nu), eller något annat är i sin fulla rätt att skrika nedsättande, hatiska tillmälen gentemot Sverige i allmänhet och etniska svenskar i synnerhet och att det då är fullt föståeligt och till och med något som väcker sympati.Om en etnisk svensk som har blivit misshandlad, rånad, fått anhöriga våldtagna av invandrare skriker hatiska tillmälen gentemot invandrare, skulle du då se det på samma sätt?Det där om att vi lever i ett majoritetssamhälle och det skulle vara ett bevis för att etniska svenskar favoriseras är det ingen som går på längre. Det övertygar bara de redan frälsta.Skall se om jag hittar moppelänken.mvhG

 2. z999 skriver:

  A-L-L:”Fattigdomen beror inte på det, hört tals om kolonialism t ex?” Jo, jag har hört dom bekväma bortförklaringarna och det var längesen jag slutade tro på dom. Det räcker med att höra hur en afrikan ser på olika saker så förstår man varför det ser ut som det gör.Just afrikaner är ett problem för antirasister på flera olika sätt. Se följande länk där GT ljusar upp pixlarna för att ljuga fram en alternativ verklighet åt antirasisterna.Högerklicka här och öppna i nytt fönsterOch se sanningen här. Högerklicka och välj öppna i nytt fönster.Att ljuspixlar och framhåller ”svensk” med emfas är väl ingen som reagerar över efetrsom svenskfientligheten är så allmänt accepterad.”Jag kan inte riktigt räkna ut hur det skulle kunna vara tvärtom, att kulturer skapar människan? Är det någon som tror det och hur?”Dom flesta antirasister anser att kulturen skapar människan och att människan inte har något ansvar för vilken kultur den växer upp i. ”Det där med att människor värderar ett svenskt ursprung lägre är rent ut sagt trams.” Så länge man inte läser några krönikor av invandrare så kanske man tror det. Carlos Rojas Beskow tog för ett tag sedan bort sitt svenska efternamn eftersom han hatade det och skämdes över det. ”Vi lever i ett majoritetssamhälle som konstant favoriserar svenskar och om någon skriker något ont om svenskar så är det möjligen en reaktion på det.”Du är så långt ifrån vad som står i den vanliga median så jag orkar inte ens leta fram länkar som motsäger dig.

 3. Förresten: hittade inte den andra moppefilmen. Du har inte möjligen en länk?

 4. Afrika är en otroligt rik världsdel om man ser till naturtillgångar etc. Fattigdomen beror inte på det, hört tals om kolonialism t ex? Jag kan inte riktigt räkna ut hur det skulle kunna vara tvärtom, att kulturer skapar människan? Är det någon som tror det och hur? Det där med att människor värderar ett svenskt ursprung lägre är rent ut sagt trams. Vi lever i ett majoritetssamhälle som konstant favoriserar svenskar och om någon skriker något ont om svenskar så är det möjligen en reaktion på det.

 5. z999 skriver:

  Människor som är på rätt plats är mer framgångsrika än andra, särskilt om de får syssla med sin passion. Svarta amerikaner har varit framgångsrika med att skapa något som har sina rötter från afrikansk kultur men sponsrat av vita amerikaner(alltså hip hop med mera). Detta bevisar att ND har rätt i sin tes att det är människor som skapar kulturen och inte tvärtom. Det är synd att musik och dans är så lågt värderat annars så hade Afrika varit en betydligt rikare världsdel.

 6. Anonymous skriver:

  Vad den var tänkt som från början vet jag inte men jag har sett den förr. Grabben tycker att den är bland det roligaste man kan se. Det verkar vara texten, plus att de kraschar som är det roliga.Nästan det roligaste, finns en annan You-tube låt som handlar om moppar. Bland annat finns textrader som går ung: ”Sen ska vi köra i 70 knyck, utan hjälm!””Sen ska vi köra tjejerna, med de stora grejerna, och om moppen börjar krångla börja vi att hångla”!Den ligger väl som nummer ett på moppelåtslistan fast den gjorde ingen större succé på musiken i skolan, trist tant, blev omdömet om musikläraren. För kännedom: Jag har inga problem med nedstigna änglar från Afrika, däremot har jag problem med rasister i Sverige som anser att mitt barn har ett lägre människovärde enbart därför att han råkar ha oturen att ha två etniska svenska föräldrar.Se föregående tråd.mvhG

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s