Stockholms största bostadsrättsombildning stoppad

Igår röstade Linjalen på söder i Stockholm nej till en ombildning av kvarteret till bostadsrätter. Övervikten för nej-sidan var anslående: 43 % JA mot 57% NEJ (det krävs 67% för ett ja). Föreningen Rädda Linjalen har förmodligen betytt mycket för att vi röstade nej när så många röstat ja. Föreningen har visat på de bräckliga i kalkylerna, tvingat fram besked på olika punkter och gett motfakta på ett sätt som andra föreningar hade varit betjänta av. Utan Johan, Annelie och de andra hade resultatet kunnat bli ett annat.

Håller tummarna för att Stockholmhem nu sätter igång med de renoveringar och förbättringar som fryst inne de senaste åren i väntan på besked kring bostadsrättsombildningen.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i bostadsrättsombildningar, Rädda Linjalen. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Stockholms största bostadsrättsombildning stoppad

 1. Nej, men jag har full respekt för att man kanske måste köpa en lägenhet för att ha någonstans att bo. Däremot tycker jag man ska lämna allmännyttan ifred så att inte antalet hyresrätter minskar. Det behövs olika boendeformer. Själv ska jag flytta in i en koperativ hyresrätt, har stått i kö länge.

 2. Anonymous skriver:

  Vart skall du flytta? Jag frågar inte efter en adress, undrar bara om det är en bostadsrätt?mvhG

 3. Pinsamt själv att du som är så insatt inte hört detta förut, jag har hört det många gånger genom åren. Men tillbaks till ämnet.Känns jätteskönt att det gick vägen med Linjalen och även jag tycker det känns trist att flytta men vi får höras. Säg gärna till när det är något på gång så kanske jag kan haka på. Jag flyttar ju inte särskilt långt!

 4. Offtopic. Hörde dig ljuga dig blå i radion idag, det var faktiskt pinsamt värre att höra din förklaring till vad en Kosmopolit är… Gjorde en snabbsökning på google och wikipedia och kunde inte hitta nån som skrev att kosmoplit är lika med en jude! ”Ordet ”kosmopolit” användes redan av de gamla grekerna och betyder ”världsmedborgare”. Punkt slut. Pinsamt Anna-Lena pinsamt…

 5. Nicklas Eriksson skriver:

  Schysst!Äntligen ett resolut och tydligt nej till borgarnas privatiserings- och individualiseringsiver!

 6. Annelie skriver:

  Och utan dig, Anna-Lena, hade det varit bra så mycket tråkigare och svårare.Kommer sakna dig när du bor längre bort.Stor kramAnnelie

 7. Fan vad skönt! Det här visar med tydlighet det vi redan påtalat ett antal gånger: Det finns inte, och har aldrig funnits, något underlag av hyresgäster som varit för en ombildning.Mängder av ofrivilliga människor som ovetandes skrivits in i brf har utgjort underlag för att få ett pris på fastigheten och starta upp processen. Redan nu har omvandlingen kostat oss i Linjalen två års inställt underhåll. Lägger inte brf ner processen själva nu så kommer någon annan att göra det.Linjalen är Raddad!Johan Johansson / Rädda Linjalen

 8. Loddan, var alla i det stora hyreskomplexet medverkande på stämman? =0)(du behöver inte svara. räcker med att du fattar skämtet)

 9. z999 skriver:

  Grattis! Bra kämpat.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s