Bloggpaus på grund av semester

Jag tar en veckas semester och kan inte garantera att jag hinner kolla av bloggen under den tiden. Om ni kommenterar så räkna alltså med viss fördröjníng innan publicering.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bloggpaus på grund av semester

  1. Superstädaren skriver:

    Våldtagen av sopor!Det är en rubrik som snart skulle kunna bli verklighet. Runt om i svenska städer är nedskräpning ett stort problem, inte bara för att det kostar en massa pengar att plocka upp allt skräp som egentligen borde ligga i papperskorgar, utan också på grund av intrycket en smutsig stad ger. Om en stad är fylld av klotter och skräp känns den otrygg och ofräsch. Är den däremot ren är det lättare att känna trygghet och svårare att skräpa ner. Ingen vill ju förstöra något som redan är fint! ”Ren stad” är ett projekt som pågår i Linköping från maj till augusti. Det går ut på att med hjälp av en Superstädare skapa en ren stad, en stad som känns trygg och fräsch. Superstädarens uppgift är att på halvtid arbeta med vanliga renhållningsarbetare och på halvtid blogga om hur vi kan förbättra vår stadsmiljö. Eftersom det är bevisat att ungdomar är de som står för den mesta nedskräpningen är det till dem jobbet som Superstädare riktar sig (16-22 år). Genom att någon jämnårig beskriver problemet med nedskräpning hoppas man på en attitydförändring. För att göra jobbet attraktivt kommer det med förmåner som gratis mat/fika hos många av Linköpings serveringar, gratis kollektivtrafik, en lön på 30 000 kr och mycket mer. Satsningen på projektet är stor och långsiktig.För att få jobbet som Superstädare ansöker man med en motivering till varför just du ska få jobbet. En jury väljer därefter ut 10 finalister som allmänheten får rösta på under ca en vecka. Finalisten med flest röster vinner jobbet. Jag är en av de 10 finalisterna som tävlar om Superstädarjobbet i juli. Röstningen pågår nu för fullt och jag behöver DIN röst. Jag är en engagerad och målinriktad tjej och för mig handlar inte jobbet om pengar utan att jag verkligen vill förändra! Många ungdomar känner att de inte kan påverka den miljödebatt som pågår idag. Självklart finns små saker man själv kan göra i hemmet o.s.v. men jag har större ambitioner. Med mina idéer och visioner tror jag att jag kan påverka och förändra attityden och genom det också verka för en bättre miljö. Som sagt behöver jag all hjälp jag kan få med röster och hoppas därför att du kan hjälpa mig att sprida mitt upprop och min länk! Röstningen pågår tom 28/6 och man kan rösta 1 gång per ip-adress och dag. Tack på förhand!Sofia Wadman Sofia.wadman@hotmail.comhttp://www.renstad.nu/vote.php?id=1121&&page=candidate.php

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s