En liten film om praktisk anarkism

Natalia Kazmierska, krönikör i Stockholm City (de tycks inte ha någon fungerande webbsida för tillfället), skriver idag om de ”snälla husockupanterna vid Liljeholmen som påminner mest om en ”harmonisk kulturförening” som spelar musik, sätter upp komihåglappar och ordnar ”workshops i T-shirttryck och matlagning på kamin”. Hon tipsar om en film som ockupanterna själva lagt upp på You Tube.

Hittade också en artikel på Yelah där man citerar gruppens pressmeddelande (de kallar sig för övrigt Commando Carl Bildt):
Vi har gjort detta för att vi behöver ett ställe där vi är fria från de normer som får oss att känna oss ovälkomna i det ”vanliga samhället”.

Husockupanterna i Farsta (se denna artikel på Yelah) har stöd av syndikalisterna och ett strikt alkohol,drog och våldsförbud.

Jag tror inte heller att det här är några nya Baader-Meinhof-grupper, om det nu behöver påpekas. Men det är ändå intressant att läsa några rader i pressmeddelandet från Commando Carl Bildt där de förklarar hur långt de är beredda att gå för att åstadkomma resultat i kampen.
Vi tror inte på samförstånd eller samarbete mellan oss och dom som styr idag. De som sitter på makten kommer aldrig att ge ifrån sig den frivilligt.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i extremvänstern, husockupationer, Liljeholmen. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s