Miljontals kronor saknas inför SD:s valrörelse

I gårdagens Expressen kan man läsa om de interna bråk om pengar i SD som jag tidigare också skrivit om. Det saknas miljontals kronor för valsatsningen inför valet nästa år.

Frågan är inte bara hur mycket pengar lokalavdelningarna ska skicka till partiet centralt. Ett annat dilemma är om det ska betalas ut pengar till partiet på alla de platser i landet där SD inte har någon representant trots att partiet fick röster nog för att ha det. SD anser sig ha rätt till dessa pengar. Förbundsjuristerna på Sveriges kommuner och landsting är tveksamma till om det alls borde betalas ut något till SD i de här fallen.

Mer om SD:
* 4,7 procent i senaste opinionsmätningen från Sifo, vilket är bäst hittills.(Expressen). Men Jimmie Åkesson siktar högre, han vill att SD:s ska bli Sveriges tredje största parti.

* Fortfarande handlar allt om invandringen, rapporterar Ekots Pontus Mattson från landsdagarna.

* Först hävdade han släktskap mellan Selma Lagerlöf och Per Albin Hansson och SD. Nu lyfter han fram Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta som SD:s kampbok. Björn Söder förnekar sig inte och utlöser även denna gång en våg av protester. Absurdt, tycker Astrid Lindgrens släkt enligt Expressen. ”Astrid hade blivit heligt förbannad”, säger skådespelaren Staffan Götestam som satte upp en rad Astrid Lindgren-föreställningar och själv medverkade i filmatiseringen av boken till Aftonbladet. ”Ett övergrepp på Astrid Lindgren”, tycker Expressen kulturredaktör Björn Wiman. (Läs hela Björn Söders tal på SD:s hemsida).

* Fortfarande väldigt få kvinnor på landsdagarna, rapporterar Aftonbladet. Man kan notera att Margareta Sandstedt, kontroversiell och frispråkig SD:are som förekommer på ett flertal ställen i min och Mats Wingborgs bok ”Slaget om svenskheten”, lämnar partistyrelsen men kvarstår i valberedningen (se Arbetarbladet). Däremot valdes Carina Herrstedt, tidigare suppleant från SD:s starkaste fäste Landskrona, in (se Svd) och flera tidningar har noterat att hon är dömd för förtal och att en ny dom kan vara på gång (se t ex Trelleborgs Allehanda).

* Björn Söder lovade att riva upp Region Skånes beslut om att ge vård till papperslösa enligt Ekot.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Björn Söder, Jimmie Åkesson, SD, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Miljontals kronor saknas inför SD:s valrörelse

 1. Anonymous skriver:

  Hej Anna-LenaJag har just läst följande: http://www.aftonbladet.se/debatt/article5983555.ab.Det är möjligt att "rädsla inför det främmande" är en del av orsaken till SD:s framgångar. Dock ska vi inte glömma bort att det finns många saker folk är rädda för. Jag skulle säga att det folk är allra räddast för, är att sticka ut, att ha åsikter som avviker från det politiskt korrekta. I detta finns en rädsla som handlar om utsatthet inför omvärldens förakt, men också om ren självbevarelsedrift. Att lufta sina åsikter kan vara farligt av rent personliga skäl: Man kan t.ex. riskera att förlora sitt arbete vilket självklart kan utgöra en personlig tragedi. När det gäller invandringsfrågan så vet vi att mörkertalet är stort. Många av dem som i offentlig debatt fördömer SD, har i själva verket åsikter som ligger i linje med detta partis. Kolla bara valstugereportaget av Janne Josefsson m.fl. SD kommer att växa sig mycket starkt. Så, vad beror detta på? Jag tror du gör det alldeles för enkelt för dig när du blott talar om "rädsla". Sannolikt använder du den retoriken för att få ut ett budskap snarare än att försöka att beskriva sanningen. Sverige har gått igenom en enorm förändring sedan mitten av 1980-talet. Jag tror folk underskattar betydelsen av denna förändring. Betänk att i början av 80-talet så talade Palme om löntagarfonder! Sverige var ett i grunden homogen-socialistiskt land; inte ens borgarna var speciellt borgerliga. Nu, nyliberalismens tid. Inte ens Vänsterpartiet är speciellt radikalt. Den kapitalistiska världsordningen står ohotad, och det enkla folket får lida dess konsekvenser. Reinfeldt säger att SD eftersträvar ett "vi och dom". Det är ett märkligt uttalande, med tanke på att den regering han företräder ägnat 3 år åt att skapa ökade klassklyftor, mellan "vi och dom". Kapitalismen ja, Procenteriet, den hänsynslösa utsugningen. Penningspekulation, att tjäna pengar på räntor. Detta anses helt okej av etablissemanget. Aldrig talas det om detta. Och det var DET som var incitamentet för Hitlers valvinst 1933. Kort sagt kan man säga att det är den nuvarande ekonomisk-politiska ordningen som SKAPAT SD:s framgångar. Liberal reformpolitik skapar med automatik kontrarörelser. Sverige har funnits under 500 år. Detta vill man byta ut mot liberal globalisering, utan debatt, utan demokratiska beslut. Skillnader folk emellan ska inte bygga på ras och kultur, utan blott på ekonomisk status. Det är så hela EU-projektet ser ut. Det är ingen slump att det är fullt lagligt att diskriminera folk utifrån ekonomiskt hänseende, medan det är olagligt att diskriminera utifrån variablerna ras, kön och och sexuell läggning. Jag kan fortsätta hur länge som helst. Du kommer inte att ändra på din agenda ändå, utan blott köra med "rädda unga män"-retoriken. Det är mycket mer komplicerat än så, och det vet nog också du om. Det hoppas jag i alla fall, för din skull, enär dumhet bör straffas dubbelt.Mvh/J.A.

 2. Anonymous skriver:

  Här kan man höra hur partiet resornerade då man ville peta Rinderheim från distriktsordförande posten i Stockholms län.http://www.youtube.com/watch?v=-YCJDsMTWfA

 3. Stefan A. skriver:

  Anna-Lena har gett elitismen ett ansikte…

 4. roberth skriver:

  Jag är inte rädd! Du snackar som vanligt skit i Aftonbladet. Hur kan du leva med dig själv? FY FAN!

 5. Antiism skriver:

  Lodenius jag såg dina fabler i Aftnbladet där du säger följande "Rädda människor tror på Åkesson […] Istället tror hon att rädslan för muslimer kommer att självdö när man vant sig och kan se hela bilden."Hoppas du kan förklara för folket som är rädda att de har fel. Och på följande länk så talar muslimerna själva om att Åkesson har sååå fel och folket behöver aaabsolut inte vara rädda. Njut utav youtube länken som bevisar Åkessons lögn och som nu fått mig till att bli sosse igen…grattis Loddan du har räddat Sverige från en väljare som inte såg hur förd bakom ljuset han hade!!Tack.http://www.youtube.com/watch?v=det7TUsLy8U&feature=player_embedded

 6. Robsten skriver:

  Ja du Anna-Lena, själv var jag faktiskt på plats. Det allra mesta handlade INTE om invandringen. det var äldrepolitik, arbetsmarknadspolitik och mycket annat. Min egen motion om äldrepolitiken ansågs besvarad, det kanske den är också, men inte fan handlade det mesta om immigrationen.Nu ljuger jag rent ut, är dum i huvudet eller så talar jag sanning. Något av de tre alternativen har du att tro på.

 7. Jaha, och vad skulle det vara då?Får man en teori från amatörpsykologerna i ND? ; )

 8. Man får lätt intrycket att Loddans ökande ilska över SD de senaste dagarna har andra orsaker än just SD.

 9. roberth skriver:

  Erik jag instämmer!

 10. Erik skriver:

  Tack Anna-Lena för informationen om att det eventuellt skulle saknas pengar i SD:s valkassa.JAG skall försöka undvara så mycket det bara går!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s