SD-kuriren vägrade ta in annons

Sverigedemokraterna vägrar att ta in en annons från Socialistiska partiet i sin tidning SD-kuriren. Hur kul som helst. Det duger att klaga på andra, men inte att leva som man lär (apropå tidigare diskussioner om Aftonbladets annonsbojkott mot SD). Problemet är de rika inte muslimerna, hävdar SP och exemplifierar med Anna Anka.

Se även: Svensson och framför allt detta klipp från TV-programmet Robin, underbar parodi på Svenska Hollywoodfruar.

(Tack än en gång Martin för tipset om annonsen, fattar inte hur du hittar alla roliga länkar.)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Anna Anka, sd, Socialistiska partiet, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till SD-kuriren vägrade ta in annons

 1. loaderrorready skriver:

  Robsten: SP i Lund har inga problem med att betala de 240kr som annonspriset låg på när vi skickade in annonsen. Nu har ni SD:are kommit med jag vet inte hur många ursäkter – men det hela slutade iaf med att Jomshov sa: Vi tar inte in den. Så var det med den "yttrandefriheten", herrar SD.

 2. Robsten skriver:

  Aldrig i helvete den annonsen kommit in, då hade jag tagit Tommy i örat. Du kan skylla på mig Anna-Lena, jag säger tvärt NEJ till att idioterna får in en annons hur mycket de än betalar. Apropå det, hur vet du att de hade haft råd med annonsen?

 3. Robsten skriver:

  @ZJust massinvandring var Marx starkt emot, det betecknades som ett sätt att sänka arbetarnas löner, vilket ju faktiskt är SD:s åsikt också (den enda där det råder samsyn vad jag upptäckt). Å andra sidan sade ju Marx att han inte var Marxist (då hans läror och åsikter vantolkades så oerhört).

 4. Storleken har inget med ordet sekt att göra, det är kopplat till extrema åsikter. Mormonerna och scientologerna har miljontals anhängare men är trots detta lika sekteristiska som SP.Ett parti som tex Sociala Partiet har knappast ens 10 anhängare men är definitivt inte sketeristiska utan väldigt main stream.

 5. Ordet sekt kan ju användas på lite olika sätt. Jag ser sekt som en liten, sluten grupp som inte kommunicerar med omvärlden och har ett helt eget sätt att se på världen (irrläror står det i ordboken). Oftast menar man väl religiösa grupperingar, men religion och politik glider emellanåt ihop. Extremismen är inte det enda.

 6. SP är inte en sekt för at de är så små, de är en sekt för sin extremism. Jag trodde faktiskt Loddan visste vad ordet betyder då hon använt det ganska ofta.

 7. Anna-Lena, Vad som är humor och inte är förstås individuellt. Jag har en 3-åring hemma som tycker det är jättekul att säga "bajs", för att ta ett annat exempel.Ps. Säg det politiska parti som inte startat som en "sekt" med ett par 100 medlemmar?

 8. z999 skriver:

  @A-L-L:"Om man nu måste förklara skämt, det borde man inte behöva, så gör de samma generaliseringar kring gruppen rika (vilket egentligen vittnar om viss självironi) som SD och liknandne partier/grupper gör om muslimer och rika."Ironi är svårt. För att få det roligt så måste det vara formulerat på ett högerextremistiskt sätt.

 9. Den visste var den tog. Jag är ingen stor vän av Socialistiska partiet, det borde ni veta vid det här laget. Men jag tycker ni missar den humoristiska poängen i detta, eller så har ni ingen humor. Om man nu måste förklara skämt, det borde man inte behöva, så gör de samma generaliseringar kring gruppen rika (vilket egentligen vittnar om viss självironi) som SD och liknandne partier/grupper gör om muslimer och rika. SD får säkert aldrig några andra förfrågningar om att partier vill annonsera, att ta in just denna hade förstått sett konstigt ut. Det hade aldrig hänt, det kan vem som helst räkna ut. (Det var inte så länge sedan som SD också var en politisk sekt med några hundra medlemmar, ND är det möjligen fortfarande så kasta inte sten i glashus)

 10. Aftonbladets agerande handlar om särbehandling av ett utvalt parti, av allt att döma blivande riksdagsparti. Deras agerande påverkar opinonsbildningen. Stora media skall inte agera i regimens tjänst som Aftonbladet gör när de särbehandlar regimens största verkliga utmanare negativt. Sådant hör hemma i Vitryssland, Cuba och Zimbabwe, men inte i Sverige.SD-kuriren skulle förmodligen, lika lite som något annat partis mediala organ, ta in andra partiers annonser. Ingen särbehandlar någon i det sammanhanget. Här handlar det dessutom inte om något som i första hand är ett politiskt parti, utan om en liten sekt av odemokratiska vänsterextremister.Hela jämförelsen är totalt absurd.Min uppfattning att Anna-Lena Lodenius skriver inom ramen för åtminstone någon slags minimum av seriositet, verkar ha berott på min egen missuppfattning.

 11. z999 skriver:

  Annonsen säger en del om socialister. Karl Marx har sagt att religionen är ett opium för folket (riktigt så trevligt tycker inte jag att religionen är trots att jag själv valt att vara religiös), men när det gäller invandrare/muslimer så åker Karl Marx's skrifter i papperskorgen direkt.När jag såg annonsen så funderade jag på hur det skulle se ut om SD satte ut en enskild invandrare på det sättet. För det första så skulle det bli tal om hets mot folkgrupp och självklart skulle det börja talas om kränkning. Men Anna Anka tillhör den överlägsna vita rasen och då tas det för givet att hon ska stå över såna futtiliteter.

 12. En kommunistisk sekt vill i SD-press peka ut en kvinna som inte ens bor i Sverige som ett större problem än massinvandring och hederskultur? Skitkul!

 13. Roger Svensson skriver:

  Jaha, är det så att SD-kuriren publicerat politiska annonser för andra politiska partier än socialistiska partiet? ENBART då kan man hävda att de har trovärdighetsproblem när de kritiserar AB för att de diskriminerar partiet!

 14. Antiism skriver:

  Tänk att du länkar och framställer en sekt på 200 personer som ett parti? Och dessutom en grupp som är väldigt aktiva på AFAs offentliga forum socialism.nu där man t o m uppmanat till mord på partiledare osv osv.Jag kan inte se hur man varken ur moralisk eller etisk synpunkt skulle publicera en vänsterextremsk sekts löjeväckande spektakel där förvisso har tagit en offentlig bild utav en privatperson men som dock är olaglig enligt gällande lag? Har Anna Anka gett sin tillåtelse till att figurera med sin personlighet och profil i detta sammanhang? Eller är även du Loddan ute efter att dra på dig en stämning och polisanmälan som Anders_S mfl har gjort?

 15. Grebban skriver:

  Får även andra än Martin ”make your day” med tips om annonser och liknande som, till din uppenbara förtjusning är hur kul som helst, också är humor på "miktion- och fekalnivå"?

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s