Bevare oss för Ian Wachtmeister i politiken

Dagens (veckans? månadens?) mest korkade debattinlägg är väl ändå det som Ian Wachtmeister publicerar på Newsmill under rubriken ”Vi svenskar behöver en Berlusconi”. Om jag läser Ian rätt är det största problemet med Berlusconi i svenskarnas ögon att han har humor (!). Smaka på följande slutkläm:

En Berlusconi är vad Sverige behöver. En politiker som talar klartext och förstår sig på sitt folk. Han är nämligen mycket populär i Italien. Tänk att italienarna inte lärt sig att de ska ringa och fråga Sverige vad de ska tycka?! Nåväl en debatt mellan Silvio Berlusconi och Mona Sahlin är vad som behövs för att få perspektiv på livet i ankdammen. FORCA SILVIO!

Jag är djupt tacksam över att Ian slutat med politik och hoppas vid gud att han inte gör allvar av sitt utspel i somras att bilda ett nytt parti med Leif GW Persson (se Realtid.se). Eftersom jag inte hört något ytterligare om detta sedan i juni utgår jag från att det var en medieanka. Om inte ansluter jag mig till en av kommentatorerna som föreslog partinamnet Ny Idioti. Man kan för övrigt notera att Leif G W dementerade redan i juni när Aftonbladet följde upp. (Tack Martin för tipset om Newmillartikeln!)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Ian Wachtmeister, Italien, ny demokrati, Silvio Berlusconi. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bevare oss för Ian Wachtmeister i politiken

  1. z999 skriver:

    Du ser det på fel sätt Anna_Lena, han syftar inte på en kopia av Berlusconi. Han menar någon som kan svara upp tyckar-eliten med en mer folklig syn på saker och ting.

  2. roberth skriver:

    Ian har helt rätt! Den lilla italienaren hånas men bara i Sverige. Sverige där media är antiUsa, antikapitalistiska och antismarta! Forza Italia! Vad vet du om politiken i Italien Loddan?

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s