AFA slängde surströmmingsspad av misstag

Den här nyheten kom i GP strax före jul, men då hade jag nog annat att tänka på. Att se sig själv som den sanna rättskipande makten har sina sidor, som när man inte kollat tillräckligt vem som utsätts för ett attentat. Ett nytt namn på dörren. Den enkla går vi inte på? Eller hur tänkte de? Surtrömmingsspad i brevlådan låter inte så kul. Han hörde av sig till dem och som plåster på såren fick den drabbade biobiljetter.

Det är ett av flera ”olyckfall i arbetet” för AFA på senare tid, skriver GP. I just det här fallet fick värden byta hela parketten i hallen (varför det var parkett i hallen förtäljer inte historien, ett udda material just där).

Bostadsbolaget säger sig ha händerna fulla med AFA just nu, det är klotter på husfasader och fönsterrutor, tvåkomponentslim i lås och gångjärn, lägenheter som får totalsaneras efter att en brandsläckare tömts i dem etc. Om det här någonsin liknande en politisk kamp så känns den längre bort än någonsin. Vad är det dessutom för fel på allmännyttan, borde inte AFA försvara de få boendeformer vi har kvar som inte kräver eget kapital? Tänkte inte på det?
(OBS Några ändringar i texten, se kommentar)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i AFA, vänsterextremism. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till AFA slängde surströmmingsspad av misstag

 1. Ska vi hälla lite fiskspad i din brevlåda också så får du se hur kul det är? SDU:s kryssning har ingenting över huvud taget med saken att göra.

 2. Anonymous skriver:

  Stödde AFA den kapitalistiska biomarknaden på detta sätt

 3. Anonymous skriver:

  http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20100111Du tycker inte det är mer skrämmande med nazister som är på väg in i riksdagen. Du kan ju kolla länken här över och även komma ihåg SDUs kryssning för inte så länge sen. Då kanske du inser att det finns viktigare saker att skriva om än fiskspad i en brevlåda.

 4. Tack för kommentar och givetvis har du rätt om biobiljetten. Har ändrat.

 5. Chri$ skriver:

  Till AFA:s försvar får man väl påpeka att de faktiskt köpte biobiljetterna: "Den nye lägenhetsinnehavaren skrev ett mejl till dem. Han fick en ursäkt tillbaka och erbjöds två biobiljetter i kompensation, berättar en av områdescheferna vid ett av Göteborgs allmännyttiga bostadsbolag."

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s