Kävlinge-profil hoppar av SD

Nyheten att Kenneth Sandberg i Kävlinge hoppar av Sverigedemokraterna väckte uppmärksamhet i medierna. Jag uttalade mig i Svenska Dagbladet och sa då att jag inte är förvånad. Det finns mycket missnöje med toppstyrningen i partiet, en del av de lokala profilerna i Skåne har en egen maktbas och kan vara ganska oberoende av partiet. Frågan är väl närmast om detta följs av fler avhopp.

Tydligen får han inte ens med sig alla SD-representanter i den egna kommunen (Sydsvenskan) och SD väntas också ställa upp i kommunvalet (se Skånska Dagbladet. Så det återstår att se om det här egentligen betyder så mycket för SD. Möjligen överskattar Sandberg sin egen betydelse.

Se också:
Kvällsposten, nyhetsartikel
Kvällsposten, ledarartikel
Annan artikel i Sydsvenskan
Helsingborgs Dagblad
Annan artikel i Svenska Dagbladet om att SD inte vill kommentera avhoppet.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Kävlinge, Kenneth Sandberg, SD, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kävlinge-profil hoppar av SD

  1. Alla partier är nog mer eller mindre toppstyrda, det som är uppenbart med SD är att den klick som styr är så liten. Att några få personer spelar en oerhört stor roll. Det tror jag alla som haft att göra med SD är överens om.

  2. Anna-Lena,Du utger dig för att vara "expert" på SD, eller hur?Det vore därför intressant om du kunde utveckla lite varför du anser att SD skulle vara toppstyrt. Har du trovärdiga belägg för det, så borde du kunna styrka det t.ex. genom jämförelser med hur andra partier styrs.

  3. Erik, Sthlm skriver:

    Sandberg började ju sin politiska bana i vänsterpartiet kommunisterna så moderation i åsikterna har väl aldrig legat för honom.

Kommentarer är stängda.