Syndikalisterna mobbade Berns VD på hennes födelsedag

Min morgontidning verkar ha försvunnit i sommaryran, förstår inte var den hamnar just nu men inte är det i min brevlåda. Men jag fick just tips om att polisstyrelsens ordförande i Stockholms län Kristina Alvendal (m), Berns VD Yvonne Sörensen Björud skrivit ett gemensamt debattinlägg i Svd om Berns-konflikten tillsammans med Harald Ullman, vice ordförande City polisnämnd och socialdemokrat.

Debattörerna menar att det syndikalisterna ägnar sig åt på Berns inte skiljer sig från andra former av utpressning och att de därför borde behandlas som brottslingar. Tydligen har kravet på Berns höjts till 1,4 miljoner kronor. Har diskuterat detta med skeptiska vänner på senare tid som menar att det ju handlar om pengar som ska gå till personer som blivit uppsagda. Men enligt debattinlägget har det hela tiden handlat om att merparten av pengarna ska gå till syndikalistfacket.

Jag inser självklart också att det finns ett problem med att arbetsgivare lägger över allt mer av jobbet på bemanningsföretag för att de då slipper arbetsgivaransvaret. Något som även LO-förbunden protesterat mot. Men för att komma åt missbruk av användande av bemanningsföretag där det i stället finns grund för vanliga anställningar krävs politiska lösningar, inte utpressning och mobbning mot företag som agerar helt enligt lagen. Läser att syndikalisterna uppmanade sympatisörer att samlas utanför Berns vd:s hem vid midnatt på hennes födelsedag. Alltså ren mobbing, och ett väldigt obehagligt sätt att agera av en facklig organisation.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Berns, syndikalisterna. Bokmärk permalänken.