God fortsättning på julen och gott nytt år

Har missat att önska god jul här på bloggen,  men bjuder i stället på ett nyårsfyrverkeri i form av Carmen Miranda i högform. Det har varit ett intensivt år. Sverigedemokraterna gick kraftigt framåt och kom in i riksdagen, i Malmö härjade en ny person som sköt mot invandrare och som av medierna döptes till ”den nye Lasermannen”.

Två likheter med 1991: Då Ny demokrati i riksdagen och den ursprungliga Lasermannen. I övrigt har det förstås hänt mycket. Bland annat har vi blivit mer positiva till invandring, vilket det inte talas så mycket om. SD:s framgångar handlar rätt mycket om ett missnöje med politiken och de andra partierna.

Numera är det islam och terrorhotet som diskuteras ständigt i rasistiska och främlingsfientliga sammanhang. Detta påmindes vi om nu i julhelgen med gripanden av terrormisstänkta i Nederländerna. Men vi får inte glömma att terror finns i alla former, höger som vänster, kristen likväl som muslimsk, eller judisk eller faktiskt var helst människor utvecklas i en fanatisk riktning.

I övrigt, om jag ska avsluta denna tämligen anspråkslösa betraktelse, så undrar jag vad som händer med Socialdemokraterna. Hittills känns det som om det enda som märkts utåt är maktspel. Var är den politiska viljan och visionerna? Människor som brinner för något? Om de inte snart börjar visa sig och tala är det risk för att partiet rasar ännu många procentenheter.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till God fortsättning på julen och gott nytt år

  1. Hej Enn och god fortsättning själv!Jag kan tänka mig att det är så du känner det. Fast ni är nog fler som inte känner igen er.

  2. Enn Kokk skriver:

    Själv känner jag mig ibland som den siste socialdemokraten.God fortsättning!

Kommentarer är stängda.