Jag tar för dåligt betalt

Den självklara slutsatsen efter att ha läst senaste numret av Filter är att jag tar på tok för dåligt betalt för mina föreläsningar. Folk som man knappt har hört talas om, och som enligt en otroligt bra artikel (Madelene Engstrand Andersson) många gånger inte ens talar sanning eller är särskilt duktiga på saker de utger sig för att vara experter på, kan tjäna uppåt 100 000 kronor på en föreläsning för svenska kommuner (ge mig skatteåterbäring, tack!).

Det mest spännande med artikeln är berättelsen om stjärnskottet på föreläsarhimlen Therese Albrechtsson (bloggar här och här), entreprenör, utstrålar framgång och tar häftigt betalt. Som visar sig vara en total bluff. Hennes företag har lagts ner ett efter ett och har aldrig gått något vidare, det enda företaget som går lysande är det som säljer hennes föreläsningar.

Ska inte undanhålla någon läsupplevelsen, jag glömde bort att kliva av bussen. Det händer sällan i mitt fall. Missa inte den otroliga berättelsen om Therese Albrechtsson!

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s