Svenskar allt mer flyktingvänliga

Senaste SOM-undersökningen, som presenterades idag, visar att svenskarna blir allt mer positiva till flyktingmottagandet. (P4 Göteborg) Det har aldrig varit så många som varit så positiva till flyktingar, men fortfarande tycker 42 procent att vi ska ta emot färre.

Se även statsvetaren Marie Demkers blogg. Hon har varit med och genomfört undersökningen och ska fortsätta med att analysera den och berätta vad hon kommer fram till, skriver hon.

I P4 får hon frågan om hur hon förklarar att folk blivit mer flyktingvänliga samtidigt som SD kom in i riksdagen. Hon säger att det beror på att SD till sist lyckades mobilisera de som ändå tycker såhär, inte att flyktingmotståndet i sig ökat (för det har det ju inte, tvärtom). Jag tror man också måste tänka att det är andra saker är synen på invandring som lockar folk till partiet. Politikerförakt, effekter av globaliseringen etc finns också med i bilden.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Högerpopulism, Sverigedemokraterna och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Svenskar allt mer flyktingvänliga

  1. Ionize skriver:

    Vilken trevlig nyhet, precis vad jag behövde få höra. Efter att ha läst kommentarer om det nya moskebyggandet så blev jag så ledsen att jag nästan kände för att lämna landet (idel religionshatare och islamofober). Men när man inser att man inte är ensam så känns det lite lättare, och främlingsfientligheten förvandlas från ett berg till en kulle. Nu håller vi tummarna för att detta är en ihållande trend!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s