Musik och politik i P3 Sunk

Igår kväll sändes del 3 av ”P3 Sunk” med Kalle Lind och temat var musik och politik (lyssna på nätet). Programmet innehåller en rad udda pärlor som ”Tjejer” med Carl-Anders Dexter med en odödliga textraden ”Aldrig skulle jag gå i säng med en tjej som är kommunist”, ”Vi vill ha en bättre värld” med Einar Bergh (”Jag får fjång av tvång”) och Harry Brandelius ”De tusen knarkarnas stad” som är en kverulantisk satir över Stockholmseländet med trafik och annat (en låt som jag är med och kommenterar).

Lyssna även på Thore Skogmans härligt pompösa S-märkta ”Härliga värld” som spelades in inför Socialdemokraternas mest framgångsrika val någonsin (1968). Tyvärr lyckades inte radioarkivet hitta ”Hej socialdemokrat” med Britt Damberg från samma val. En låt som få minns eftersom den drogs in efter att den parodierats i Mosebacke Monarki. Parodin är det nog fler som minns, framför allt för en textrad: ”Mot framtidens land, på gummimadrasser”. Historien bakom sången och texten hittar man på Enn Kocks blogg där en som själv var med när det begav sig berättar.

(I programmet medverkar även Johan Johansson, Fredrik af Trampe och Martin Kristenson.)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Socialdemokraterna, sunkedelica och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s