”Nu kan du ta hem vem du vill, en fikus till och med”

Poplåt med budskapet att man ska vara fri och strunta i allt, minns den väl från min ungdom. Fast då fattade jag inte att texten var så pinsam, tjejer ska ha stora bröst och vett att hålla tyst, höjden av självständighet är att kunna ta hem en fikus.

Detta påstås vara den första poplåten på svenska. Jag har alltid trott att det var Örjan Ramberg som sjöng. Men i ”The encyclopedia of Swedish Progressive Music 1967-79” (underbar samling med gammal svensk progg utgiven på Premium Publishing) står det att det är det Göran Lagerberg som jag minns mest från Tages (senare Blond och Egba) som sjunger, och det får man väl tro på. För mer information om skivinspelningen hänvisas till bloggen Hymn.

 

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i sunkedelica och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s