Petzäll i SD blir politisk vilde

SD:aren William Petzäll blir politisk vilde. Han har haft en time-out på grund av sina alkoholproblem och hävdar nu att han varit alkoholist sedan 16 års ålder. Han säger att han vill använda sin riksdagsplats till att driva beroendefrågor (se Niklas Orrenius i Sydsvenskan).

Såhär säger han i Expressen:

”För att föra fram min hjärtefråga och öka kunskapen om sjukdomen. Få till mer konkreta åtgärder för att hjälpa unga alkoholister och narkomaner./…/Jag är intresserad av att samtala med alla partier i riksdagen där det finns gemensamma nämnare för min hjärtefråga.” (Se även Expressen2, KG Bergström i Expressen3)

SD beklagar att Petzäll väljer att sitta kvar i riksdagen (se pressmeddelande) och tycker han ska ta ”sitt ansvar mot väljarna”. Varje mandat är viktigt för partiet som sitter i vågmästarställning, men det är tveksamt om avhoppet ändå spelar så stort roll för SD:s möjligheter till inflytande. Nyheter24 hävdar att Petzäll försökt pressa partiet på pengar för att lämna sin plats.

Jag känner mig kritisk till det utbredda raljerandet på nätet kring Petzälls missbruk, att vara alkoholist är en sjukdom och han behöver uppenbarligen hjälp. Turerna mellan Petzäll och SD är en sak, men att som till exempel  Svensson kalla honom ”Fylledemokraten” är inte ok.

Se även: Aftonbladet, Lena Melins kommentar i AB

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Högerpopulism, Sverigedemokraterna, Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.