Muslimhatare vilse både i politiken och på vägarna

Känner mig tillfredställt över att Danish Defence League inte fick ihop mer än högst några hundra sympatisörer till mötet i Århus igår. 4-5 000 motdemonstranter framstår i sammanhanget som lite overkill, liksom medieuppbådet som jag själv blev en del av. Jag försökte dock tona ner rykten om att EDL skulle vara en rörelse på en grandios frammarch i Europa, utanför England är rörelsen försvinnande liten.

82 personer ska ha gripits i det tumult som uppstod i samband med dagens olika demonstrationer – se Sydsvenskan, det framgår inte på vilken sida de var (demonstranter eller motdemonstranter, mest det senare gissningsvis). De flesta släpptes snart efteråt. Det finns uppgifter om att fler svenskar var på väg, men att de åkte vilse. Har inte fått detta bekräftat men tar mig friheten att fundera över att vissa åker vilse både i politiken och på vägarna.

Jag medverkade i fredagens Studio 1 och i P4 Extra igår, lördag.Se även: Expo, Motkraft – motdemonstranterna rapporterade live minut för minut

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Muslimhatare vilse både i politiken och på vägarna

 1. NN skriver:

  Vill du jag ska lämna ut mina lärare med namn? Visst tyckte jag dom var dumma men person angrepp är kanske inte så bra.

  Som en släkting till mig som varit med I SAP sa på frågan om man ljugit. Det förstår du väl att vi inte kan låta rasister vara med. Det gäller ju människor som söker skydd.

 2. NN skriver:

  Visst men poängen är att lärare i skolorna säger att ingen kommer till Sverige för att levnadstandarden är högre.

  Jag vänder mig emot att man ljugit.

  Kanske man ljugit för att man tror att man skyddar invandrare eftersom man tror att dom är en svag grupp?

  • annalenalod skriver:

   Och vem är ”man” i denna mäktiga konspiration? Vem kom på lögnen och hur gick det till att få ”alla” att acceptera den?
   Fram till 2008 tog vi nästan bara emot flyktingar, asylsökande och i viss mån anhöriga. Söker man asyl räcker det ju inte med att man vill få det bättre, om man sedan också får det bättre är en annan sak.

 3. NN skriver:

  Problemt är väl att en och annan som undertecknad har fått lära sig att invandrare inte kommer till Sverige för att levandstandarden är bättre utan de flyr från krig.
  Inte kostar samhället några pengar alls.
  Inte begår brott. Tvärtom är mer laglydiga än svenskar.
  Ja det fick jag lära mig i skolan på 80 och 90 talen.
  Nu pratar man om att invandringen misslyckats. Och hade någon sagt att muslimska invandrare sysslar med hedersmord 1988 hade man sagt att du ljuger.
  Det finns mycket som gått fel i integrationen.

  • annalenalod skriver:

   Det är ingen skam att flytta för att få det bättre, periodvis har svenskar flyttat ut, just nu åker svenska unga till Norge, Danmark och England t ex för att de inte får jobb i Sverige. Sedan 2008 har vi åter öppnat upp för arbetskraftsinvandring. Sverige behöver ta emot arbetskraft inom vissa områden, samtidigt som vi inte kan ge unga jobb. Det är ingen motsättning, allt beror på vad personen kan och är beredd att arbeta med..
   Brottslighet: Du kan ta fram statistik som säger att snickare är våldsammare än överläkare eller armenier än norrmän eller vad som, 23-åringar slåss mer än pensionärer. Brottslighet hänger alltid samman med social och ekonomisk status, de som har sämst begår flest brott alldeles oavsett var de kommer ifrån. Dålig integration, dåliga arbetsvillkor för arbetskraftsinvandrare, boendesegrerering etc gör att många utlandsfödda lever med villkor som är lång sämre än svenskfödda. Det är det som avspeglas i statistiken. Det finns brottskulturer även bland fattiga svenskar.

 4. Olof skriver:

  Lite vilse låter inte farligt, att som du vara väldigt naiv och se Sverige med Expos ögon skapar bara än större problem. Känns det inte falskt någon gång, att bara se det som är korrekt, bara lyssna på det som låter bra? Ingen sätter ner foten mot oprovocerat våld, ingen säger vad i helvete när ännu en kvinna våldtagits – ingen säger ett ord om vad Sverige håller på att bli för då är man rasist. För visst har du redan stämplat mig som en sådan bara genom att läsa de första raderna?
  Jag har förmodligen fler vänner än de flesta från andra länder, att Sverige tar emot alldeles för många människor och är farligt naiva mot muslimer är något vi har gemensamt. Har du någonsin träffat människor som flyttat hit av rätt anledning, för att skapa sig ett Nytt liv?
  De undrar nämligen varför vi importerar de konflikter de flydde från och hur vi kan vara så dumma att vi till och med stöder en islamsk utbredning i ett tidigare så fredligt land. Att vilja bevara sitt land är inte rasism, sluta lyssna på Expo och Ullenhag – öppna ögonen och se efter själv.

  • annalenalod skriver:

   Håller inte med dig över huvud taget. Våldtäkter, våld etc uppmärksammas ständigt och fördöms överallt. Du kan inte läsa några tidningar och ser väl aldrig på TV heller antar jag. Det andra fattar, men inte du, är att det är människor som begår brott, inte grupper. Skulden ligger på förövaren, inte på landet eller religionen. När svenskfödda begår brott skulle ingen, allraminst du antar jag, skuldbelägga oss svenskar.

 5. NN skriver:

  Puckon är dom allihopa.
  Högerextremister som springer runt med israeliska flaggor och motdemonstranter som skriker nassesvin!
  De får inte högsta betyg i logik. Vem som är dummast det orkar inte jag räkna ut.

 6. Jesper Nilsson skriver:

  Som jag förstod det så omhändertogs upp mot 90 antirasister. Men hur många som greps (där det fanns brottsmisstanke) fanns det inga uppgifter om. Kanske petigt av mig. Men ändå en skillnad.

  • annalenalod skriver:

   Rätt ska vara rätt, så var det säkert. Tycker det ändå var skönt att det gick så relativt lugnt till, jämfört med många av de liknande arrangemang vi sett i Sverige.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s