Alla kan göra något – även LO

Jag har precis fått mina författarexemplar av studiematerialet ”Alla kan göra något” för LO:s projekt med samma namn (Bilda förlag). Jag och Mats Wingborg har skrivit de flesta av texterna som handlar både om varför kampen mot främlingsfientlighet är en kärnfråga för facket och hur facket kan arbeta för att motverka sådana tendenser i de egna leden.

Tanken är att utbilda samtliga förtroendevalda i hela LO, en ambitiös men viktig satsning. Fackets hotas på många sätt av den växande högerpopulismen. Partier som Sverigedemokraterna tar väljare från vänstern samtidigt som de oftast ger stöd för en arbetsgivarvänlig politik. Dessutom måste ett kraftfullt fack värdera alla medlemmar lika mycket oavsett etnisk bakgrund, religion etc. Facket är aldrig starkare än sin svagaste länk, och många av de mest utsatta på arbetsmarknaden är migrantarbetare.

Vi har också gjort en studiehandledning till materialet som ännu inte är tryckt men som förhoppningsvis kommer snart.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.