Njut av sommaren – det gör jag!

ImageDålig väder, regn och blåst förtar inte nöjet av att vara ledig. I år varvar jag ledighet med jobb en stor del av sommaren. Men lite lägre aktivitetsnivå på bloggen blir det helt klart. Önskar alla en skön sommar, tänker satsa på att både lata mig i skärgården och resa lite, men inga långa turer utan mer små avstickare.

Återkommer i augusti om ingenting oväntat inträffar. Redan nu vet vi att 22 juli 2012 är årsminnesdagen av attentaten i Oslo och på Utöya som i Norge allmänt går under namnet ”22 juli-attentatet”. Tidpunkten för domen har flyttats fram och senaste budet är att den kommer 24 augusti.

I höst ska jag skriva mer. Avslutar min tid för den här gången på Ordfront med att hjälpa till med nästa nummer av Ordfront magasin i månadsskiftet augusti-september. I samma veva avslutar jag mitt ettåriga projekt med demokratifrågor i skolor för Ordfronts DemokratiAkademin. Det blir en skrift kring detta som ska tryckas i början av hösten.

Sitter med i en expertgrupp som ska arbeta med att ta fram ett effektivare arbete för att förebygga våldsbejakande extremism (Ju 2012:09) som arbetar fram till juni nästa år (på uppdrag av stadsrådet Birgitta Ohlsson). I övrigt blir det nog föreläsningar, debatter och liknande som vanligt.

Bilden, som jag hoppas ger lite sommarkänsla, ingår i min omfattande vykortssamling. En bild av ett Sverige som inte finns och aldrig funnits, en dröm om att vi vet vad det är som gäller fast allting alltid förändras.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.