Lars Isovaara, SD, lämnar sina uppdrag

Så var det då dags för nästa avhopp, eller petning egentligen, i SD-toppen. Lars Isovaara lämnar sina uppdrag och även riksdagen. (Se Expressen t ex, massor med artiklar idag). Anledningen är att han blev av med en väska vid ett restaurangbesök och uppgav att han blivit rånad av invandrare. Möjligen misstänkte SD-ledningen något från början, för de hade enligt Jimmie Åkesson varit till krogen och letat efter ryggsäcken där. Men personalen uppgav att den inte fanns kvar.

Senare hittade ryggsäcken. På en annan krog. Det visade sig att de två personer som anklagats för stöld hjälpt Isovaara som trillat ur sin rullstol. Isovaara ska också ha betett sig hotfullt mot personal på riksdagen och det har också funnits uppgifter om att han strulat bort sitt passerkort. Kort sagt: en person som uppenbarligen har svåra problem, bland annat med alkohol. Det verkar han inte ensam om i partiet, men uppenbarligen är det just Isovaara som ska bort, kanske för att han själv valt att träda åt sidan.

Isovaara kommer från Vittangi i Norrbotten och har varit distriktsordförande för SD i Norrbotten och Västerbotten, SD:s kanske svagaste fäste i landet. Jag har besökt regionen flera gånger i höst och där är han tämligen obekant. Han sitter på ett mandat för Uppsala.

Den som ersätter Isovaara är Markus Wiechel (se hans blogg) som är dömd för förtal av meningsmotståndare vid tre olika tillfällen och mot tre olika personer (se Expressen, Riksdag och departement).

”Vi bedömer inte det så allvarligt att han inte kan företräda partiet”, säger Jimmie Åkesson till Expressen. Markus Wiechel anser inte att det har med saken att göra.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.