Ny upplaga av ”Global respekt” på gång

Sitter just nu och skriver på en ny upplaga av boken ”Global respekt – grundkurs i globalisering och mänskliga rättigheter” tillsammans med Mats Wingborg. Den kom första gången 2004 och förra upplagan gavs ut 2006. Så det är mycket som hänt.

Då talade man inte alls om klimatkrisen, och inte heller om de ekonomiska kriser som drar över världen. Politiska hot från högerpopulistiska partier kändes inte alls som ett lika närvarande problem då, åtminstone inte i Sverige. Vi har även ett helt nytt kapitel om den globala arbetsmarknaden samt ett om migrantarbetare som bygger på vår bok i detta ämne från 2008.

Beställare är nu som tidigare Palmecentret. Materialet finns även på nätet för den som föredrar att läsa det på det viset. Varje lektion ligger som en pdf. Tyvärr valde vi en modell där man måste klara varje lektion för att komma vidare till nästa, det går således inte att hoppa i materialet. Får se om vi kan göra något åt det nu när vi uppdaterar. Vi börjar förmodligen men webben och sedan blir det även en ny tryckt version.

 

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.