Ny antologi om extremism

extremism 001I september 2011 deltog jag i ett seminarium om politiskt våld och extremism på Avesta herrgård som anordnades av Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål. Nu har det kommit en antologi med texter av de flesta som deltog baserade på våra föredrag.

Det är en volym som spretar lika mycket som föreläsningarna under dagen, från terrorism och Anders Behring Breivik till religiösa sekter, främlingshat och vänsterextremism. En del känns mer tillgängligt i bokform när presentationen slipats, tror faktiskt det gäller även mitt bidrag: ”Vem är det som försöker stjäla julen – om främlingsfientlighet i vår tid”. Har inte sett att den går att köpa annat än direkt av Axess som ger ut den, testa här.

Seminariet sändes på Axess-TV och på webben, det går fortfarande att ta del av här om man prenumererar på tidningen Axess. Förut gick det att se för oss andra också, men nu får resten hålla till godo med antologin.

Ansvarig för seminariet var Lotta Gröning och för antologin ansvarar även Kurt Almqvist. Texterna i antologin har förutom mig skrivits av Torbjörn Elensky, Svante Nordin, Rolf Ekéus, Bo Wennström, Dan Andersson, Anders Haag, Heléne Lööw och Johan Lundberg.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.