Från Blåkullajazz till kycklingjoddel

2017-04-03 16.30.24 HDR

Paus i arbetet med påskprogrammet. Foto: Lars Truedsson.

Påsken närmar sig, och på påskafton kl 17-19 kan man höra mig och Fredrik af Trampe i P4 i programmet ”Från Blåkullajazz till kycklingpolka”. Programmet ligger kvar en månad på nätet om ni vill höra det senare.

Vi ställer frågan: Finns det någon profan påskmusik, och hur låter den i så fall? Resultatet presenteras i form av en två timmars äggande blandning av sällan spelade påsklåtar. Vi frossar i allt från påskpussar, glada harar och påsksmällare till riktigt tung långfredagsdepp, och resan går från Tyrolen via Karibien till en potatisfarm i Idaho.

Dessutom berättas vem Sanna Bråding ville pussa i påsk när hon var 18 år och vilken alkoholdryck som är sämst om man ska hoppa stavhopp. Därtill kommer vi in på nyheter i påskhelgen som vegosill och påsktofu. Helt enkelt ett perfekt program att ha som tillbehör till sillen och godisäggen. Liksom med våra tidigare jul-musikprogram är det här ett samarbete med Tredje statsmakten, och förutom att vi får stöd av Lars Truedson och Martin Wicklin är vi extremt lyckligt lottade som har Fredrik Nilsson som sköter ljudet och mixar.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Från Blåkullajazz till kycklingjoddel

 1. birgitta ohrberg skriver:

  Hej, jag heter Roland Olsson från Landskrona och jag är hos min särbo Gittan i Helsingborg.
  Vi har ikväll lyssnat till ert program , som var mycket trevligt både med musik och berättelser hur vi firade påsken förr. Som ni sa så Långfredagen en lång plåga, som väl har detta ändrats. Jag vill gärna berätta för er att tror det 1967-68 spelade vi min klubb Borstahusens BK en träningsmatch mot ett Lundalag, då kom där en präst och ville stoppa matchen, för man spelade inte boll en Långfredag, men vi spelade matchen slut.Tack än en gång för trevligt program. Hälsningar Roland

  • annalenalod skriver:

   Tack för din berättelse!
   Ganska ofattbart egentligen att vi hade en så tuff syn på kristna högtider så sent. Samma med julen, jag minns första året jag kunde se en film på bio på juldagen. Det var SOS Poseidon, och det var väl inte så bra men kul att ändå kunna ge sig och ut göra något den dagen.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s