Stalintakter i moderata samlingspartiet


Man trodde ju att det var ett skämt. Men så icke. Moderaterna håller på att utse Sveriges bästa arbetare. Runt 100 personer har nominerats enlig LO-tidningen, och nu ska juryn ha sitt första möte. Vilka kriterier som juryn har att gå efter vill den inte berätta. Men vinsten är i alla fall en lunch i riksdagsrestaurangen med arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (känns lockade?).

Tillåt mig gissa lite om vad pristagaren inte är:
Kvinna. Anställd i offentlig sektor. Stridbar i facket. Invandrare.
Låt oss gissa på en gammal hederlig arbetare i produktionen. En riktig gammaldags klassisk arbetare av det där slaget som nästan inte finns längre men som ofta hyllades under Stalintiden.

Dagens arbetare är en kvinna i offentlig sektor. Kommunal är LO:s största förbund. De gamla jobben blir allt mer tjänstemannajobb, kräver utbildning, datakunnande etc.
Vi är inte så många som sörjer det, och vi skulle inte ha något för det direkt. Sådan är utvecklingen. Men lite kul att just moderaterna tillåter sig att vara en smula nostalgiska.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Årets arbetare, moderaterna, Sven Otto Littorin. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Stalintakter i moderata samlingspartiet

 1. Självklart – egenföretagare.Det blir det ju förstås.I en klassisk hantverksbransch.Vågar inte ens sätta emot på en sådan gissning.

 2. Micke skriver:

  En egenföretagande snickare är nog inte heller en helt fel gissning.

 3. Jimmy Windeskog skriver:

  Kanon!Då kör vi då Loddan.

 4. Tackar för beröm, och självklart antar jag utmaningen från Jimmy Windeskog.Fast jag är ganska säker på att det blir jag som får skicka en bok till dig. Annars kan vi ju byta böcker ändå. Vilken bok är det du syftar på som du skrivit? När kom den ut? Låter intressant i alla händelser, tycker jag. (Min kan du ju ladda ner på Pirate Bay också, som många på den här hemsidan påpekat ett flertal gånger.)

 5. Anonymous skriver:

  Bravo Anna-Lena! En vederhäftig, vass och välmotiverad kommentar till detta enfaldiga tilltag att utse någon fjäskig typ till ”årets arbetare”.Och så illustrationen med idolbilden på Stalin!

 6. Jimmy Windeskog skriver:

  Loddan skall vi ta ett vad?Jag får sin senaste bok om det inte är en invandrare som inte vinner deta ”pris”.Tvärtom, du får givetvis ett ex om min bok om mina år i SD om nu detta pris skulle, mot förmodan inte, inte gå till en invandrare.Och förloraren får väl skriva en förnedrande hälsnin efter detta….”Sound like a deal” to med som Christoffer Loayd sa???

 7. z999 skriver:

  AnnaLena:”Du får väl nominera någon invandrare!”Du tror inte att det skulle skada min image? :-)”(Kul parallell annars – kanske är moderaterna, inte Norge – som Björn Rosengren ansåg – som är den sista resten av stalinism).”Ja definitivt. Jag anser att moderaterna står för feodalism och inte kapitalism annars. Och även Stalin anser jag att hade en hel del feodala inslag under hans tolkning av kommunistiskt ledarskap.

 8. Du får väl nominera någon invandrare!(Kul parallell annars – kanske är moderaterna, inte Norge – som Björn Rosengren ansåg – som är den sista resten av stalinism).

 9. z999 skriver:

  Så du tror inte att det blir en invandrare som utses? Det vore ju orginellt om det inte blev det. Mustafa Can utsågs till årets berättareInvandrar”tidningen” gringo tog hem ett journalistpris.Invandrare brukar kamma hem priser när det är de regimtrogna som är domare.Annars så omhuldar moderaterna upphandlingssystemet i kommunerna, en kopia av när forna Sovjet skulle skapa ”konkurrens” bland de ”arbetarägda” företagen.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s