Global respekt-boken nu på nätet

Förra våren kom jag och Mats Wingborg med en ny upplaga av boken ”Global respekt – grundkurs i globalisering och mänskliga rättigheter”. Den gavs ut av Olof Palmes internationella center på Premiss förlag.

Nu kan man ladda ner och läsa kapitel för kapitel på Palmecentrets hemsida. Bekvämt för den som bara vill komma åt vissa delar av boken. Annars finns den fortfarande att köpa till ett rimligt pris på Premiss förlag. Beställer man 15 eller fler böcker kostar de 50 kronor styck, annars 70 kronor.

Boken är en uppdatering av tidigare upplagor som går igenom globala orättvisor och motkrafter, det börjar med fattigdom, fortsätter med demokratifrågor, följt av mänskliga rättigheter. Nytt i denna tredje upplaga är bland annat nya kapitel om miljöfrågor och klimatet, migrantarbetare, finanskrisen och främlingsfientliga och högerpopulistiska partier.

PS: Tidigare versioner av boken har också funnits som en webbaserad interaktiv studiecirkel men den här upplagan finns bara som pdf-er (ett kapitel i varje) som man kan läsa digitalt eller skriva ut.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s