Wallströms återkomst och en ny tid för (s)

För övrigt kan jag inte låta bli att le när jag ser i DN att Margot Wallström lovat ta på sig en framträdande roll i socialdemokraterna om Mona Sahlin blir partiledare (och det blir hon förstås). Precis som många förutspått. Ett nytt ledarskap har efterfrågats. Så blir det förhoppningsvis. Jag ser framför mig en ny socialdemokratisk regering som består av Carin Jämtin som utrikesminister, Niklas Nordström och Kålle Torwaldsson gör entré efter att ha varit långt ute i periferin. Kanske finns plats för personer med andra erfarenheter i bagaget som Luciano Astudillo och Nalin Pekgul. I Göteborg tar Annelie Hultén över efter Göran Johansson. Jag hoppas. Utan att ha en aning om Mona Sahlins inställning till någon av dessa personer. Framför allt lär det bli fler starka kvinnor i toppen.
Lyckas omdaningen av partiet kan det nog bli riktigt farligt för Alliansen i nästa valrörelse.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Carin Jämtin, Margot Wallström, Mona Sahlin, Socialdemokraterna. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Wallströms återkomst och en ny tid för (s)

 1. Anonymous skriver:

  Gissar att de flesta väljarna saknade all kännedom om NSF.Så gott som slla, som ansåg sig veta något, hade väl rimligen informerat sig genom media.Samma media gjorde också narr av F!. Likväl lyckades partiet kamma hem 0,7%.

 2. z999 skriver:

  Anonymous:”Detta visar skillnaden mellan de, som har visst stöd i opinionen och de, som alldeles saknar ett sådant.”Både NSF och F! har rasbiologi i partiprogrammet. F!’s framgångar kanske berodde på att de döpt om det till genusvetenskap? NSF kanske är för tydliga i sitt budskap?

 3. Anonymous skriver:

  Märkvärdigt! F! fick nästan tjugosju gånger så många röster som NSF.37 954 resp. 1417. Detta visar skillnaden mellan de, som har visst stöd i opinionen och de, som alldeles saknar ett sådant.

 4. z999 skriver:

  Anonymous:”Feministiskt initiativ fick vid riksdagsvalet knappt 0,7% av rösterna. Inte så tokigt. Eller?”Jo, med den enorma mediebevakningen så var det faktiskt så uselt att till och med jag blev förvånad.”Jämför man med killarnas Nationalsocialstisk Front med sina ynka 1400 röster ter sig F! som stort och rätt impoerande. ”Jämfört med NSF’s mediebevakning så är det helt otroligt att de kunde få så många röster. Särskilt med tanke på att de har en väljargrupp som sätter en ära i att röstskolka.

 5. Anonymous skriver:

  Feministiskt initiativ fick vid riksdagsvalet knappt 0,7% av rösterna. Inte så tokigt. Eller?Jämför man med killarnas Nationalsocialstisk Front med sina ynka 1400 röster ter sig F! som stort och rätt impoerande. Utan Schyman hade man inte kommit så här långt. Partiet har dessutom henne att tacka för sin tillkomst.

 6. z999 skriver:

  ”Vänsterpartiet hade stora framgångar med Schyman och förlorade massor av väljare när hon lämnade partiet.”Hon hade turen att sitta under en period när sossarna sparade in som hårdast för att ha råd med invandringen. Det är inte hela förklaringen, men en stor del av den.

 7. z999:Jag tror att Sahlin som partiledare innebär förändring, inte bara nya ansikten. Sannolikt kommer hon att ha en annan ledarstil som kommer att märkas genom att fler kommer att kunna påverka politikens innehåll. Eftersom hon släpper fram andra personer blir det en förändring även av politikens innehåll. Robsten:Utan Schyman hade Fi fått ännu mindre betydelse. Vänsterpartiet hade stora framgångar med Schyman och förlorade massor av väljare när hon lämnade partiet.Jag är ingen stor anhängare av Schyman men måste ändå medge att hon är duktig på att kommunicera med väljarna. Hon är en otroligt driven debattör.Att det inte gick så bra för Fi har många förklaringar, men jag har svårt att se att någon enda av dessa handlar om Gudrun Schyman.

 8. Robsten skriver:

  Schyman fick väl 08% vid sista valet, det var väl ingen roligt effekt eller?

 9. z999 skriver:

  För min del så är det långt mycket viktigare vad som står i partiprogrammen än om företrädarna är män eller kvinnor eller hur dom ser ut. Jag upplever det inte som någon förändring att bara byta ansikten på politikerna och sedan allt bara rullar på i samma hjulspår. Men jag förstår att just den tryggheten betyder en stabilitet för många människor som är rädda för förändringar och för dom är det lagom äventyrligt om riksdagen bara byter ansikten.

 10. Per Hagwall:Bara för din skull ändrar jag rubriken!Göran Persson har rätt när han jämför Mona Sahlin med Gudrun Schyman. Det både Sahlin och Wallström har, och även Schyman, är en förmåga att kommunicera och föra ut politikens innehåll på ett sätt som människor kan ta till sig.Det är en egenskap som är extremt viktig, inte minst i vår mediefixerade tid. Så det kan bli en Schymaneffekt för (s).

 11. z999 skriver:

  Per Hagwall:”F ö håller jag med. Om, säger om, omdaningen av sossarna lyckas kan det bli riktigt farligt för oss i nästa valrörelse.”Jag tror att ni åker i vilket fall och förstår inte hur du kan tro att det finns några chanser att ni kommer att sitta kvar öht.

 12. Per Hagwall skriver:

  Du menade återkomst väl?F ö håller jag med. Om, säger om, omdaningen av sossarna lyckas kan det bli riktigt farligt för oss i nästa valrörelse.

 13. Otroligt märkligt.Jag använder alltså inte trådlöst nätverk utan har en vanlig sladd till bredbandet. Och brandvägg och rubbet.

 14. kyrksyster skriver:

  När jag skulle logga in på Bloggportalen visade det sig att du var inloggad där från min dator…Jag bor inte alls nära eller så…För då kunde det vara mitt nätverk du råkat hamna i trots brandvägg…Skumt…

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s