Skandal att inte sd fått en lokal till sitt årsmöte


Det är en skandal att inte sverigedemokraterna hittat en lokal för sitt årsmöte. Lite pikant också att de inte ens får hyra i Danmark, men antar att inte alla möjligheter uttömts där. Men om vi håller oss till Sverige: Många är tveksamma till sd. Men den verkliga anledningen till att lokalhyrarna tvekar är förmodligen att de är rädda för attentat och bråk av olika slag. Med all rätt.

Sd:s möten slutar ofta med att AFA och liknande grupper slår sönder fönsterrutor, vandaliserar bilar som står utanför (som vid sd:s nationaldagsfirande i Rottne i juni 2006, se bilden) och ibland t o m misshandlar folk som är på väg dit. Så har det varit i många år, även om medierna tidigare inte uppmärksammat detta.

Det är en demokratisk rättighet att hålla politiska möten. Men taktiken är dessutom totalt fel om man är ute efter att krympa sd. Resultatet blir att sd får mer uppmärksamhet och får ännu större möjligheter att bli martyrer. En del sd:are mår förstås dåligt av attentaten, och potentiella medlemmar kan tveka att gå med av rädsla för hot och trakasserier. Men överlag tjänar sd på attackerna. Det tycker jag AFA och liknande grupper borde begrunda och lägga om strategi.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i AFA, årsmöte, sd, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Skandal att inte sd fått en lokal till sitt årsmöte

 1. Sverige har kritiserat att förnekandet av förintelsen ska kriminaliseras i den ramlag som EU försöker få enighet kring.Men det som händer är att vi får ett undantag. Vi slipper.Men det betyder inte att andra slipper.Studio 1 hade ett reportage med Susanne Björkman för en tid sedan som handlade om att det finns synpunkter på att Sverige borde driva att även andra länder slipper sådana krav. Men det gör vi inte.Jag kan hålla med.Inte för att jag gillar folk som förnekar förintelsen. Men för att det skulle föra orimligt långt om vi började kriminalisera den typen av uttalanden. Då borde vi i konsekvensens namn kriminalisera massor med andra lögner som folk häver ur sig. Det finns ju hets mot folkgrupp. Det borde räcka.

 2. På tal om yttrandefrihet så är jag milt uttryckt upprörd, uppbragt över EU:s nya ramlag mot Förintelseförnekelse.Sverigedemokraterna har dock inte sagt ett officiellt pip om saken.Ynkligt.Utsätts man själv för angrepp på sin yttrandefrihet, så bör man stå upp för allas eller ingens.http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_14688944.asphttp://henrikalexandersson.blogspot.com/2007/04/mer-om-eus-siktsfrbud.html

 3. z999 skriver:

  Militant samhällskorrekta AFA har tydligen gett sig på Åkessonklicka här

 4. Anonymous skriver:

  Nationalsocialistisk Front har nyss startat en kampanj med syfte att bekämpa gällande – av den politiska vänstern önskade – inskränkningar i yttrandefriheten. Medlemmar av fronten sprider flygblad.

 5. ”En del sd:are mår förstås dåligt av attentaten”Jag tror nog att ALLA Sd:are som blivit hotade, fått sin bil vandaliserad etc mår dåligt av det.

 6. Gugge skriver:

  ”Käppjaga nazisterna” är något som tågande vänsterungdomar nu skanderar lite varstans. Ropet följs ibland av bullrande hånskratt. ”Ha, ha, ha eller kanske ho, ho, ho.Budskapet finns också på klistermärken som sätts upp på lyktstolparna.

 7. Robsten skriver:

  Jag menade att han hade blivit utesluten ur PARTIET om han uttryckt sig som Anders, det är inte tillåtet att bryta svensk lag och propagera för våld, absolut inte politiskt våld, det är högmålsbrott.

 8. z999 skriver:

  Sen, jag anser att folket i riksdagen är ganska likgiltigt när det gäller politiskt våld. När Anna Lindh mördades så ledde det inte till några större förändringar i säkerhetstänkandet och ingen som blev avsatt inom säpo. Inte ens hennes man reagerade speciellt, han var ju ändå med och genomförde den stora psykreformen som var en ganska stor orsak till mordet. Man kunde ju annars tycka att han skulle ifrågasätta något av de beslut han var med och klubbade igenom.

 9. z999 skriver:

  A-L-L:”För övrigt attackerar vänstern även nd – i min bok Gatans parlament berättar jag om flera händelser, det finns många exempel på att riktigt grovt våld använts just mot nd.” Gör det? Det enda jag kan komma på är när Anders Steen utsattes för mordbrand.När NSF arrangerade folkets marsch i somras så lös vänsterpöbeln med sin frånvaro.

 10. Nu brukar jag inte stänga av folk i första taget, om det är det du menar.Här skriver människor med extrema uppfattningar från alla håll och kanter, även de som inte alls tycker att andra ska ha yttrandefrihet (vare sig här eller någon annan stans). Det tycker jag är en poäng. Att de möts någon stans och någon gång lyssnar på motståndarens argument. Anders tycker inte att man debattera med sd. Men på den här bloggen är det ganska vanligt att sd och nd-sympatisörer argumenterar med andra, ofta folk på vänsterkanten. Däremot brukar jag ju berätta när jag inte håller med, vilket är ganska ofta. (Få håller med någon här, känns det ofta som)Anders tror att våld hjälper ibland. Men har sent om sider kommit till insikt att kanske inte just mot sd.”Partiet karaktär är inte av den typen att våldsamt bemötande fungerar.”Bara så ni vet: Jag tycker det är ett fullständigt sanslöst uttalande. Så man ska avstå från våldet bara av rent pragmatiska skäl?

 11. Robsten skriver:

  En sverigedemokrat som uttryckt sig som Anders hade blivit utesluten, bara så du vet Anna.

 12. Vänsterns våld mot sd har inte uppmärksammats så mycket i medierna. Däremot har det nog avskräckt en och annan som velat gå med i sd. Jag tycker det är rätt att det uppmärksammas mer i dag och jag tycker självklart att det är helt fel att använda våld mot politiska motståndare.Även mot nazister (om det inte handlar om en krigförande makt eller en regim som för folkmordspolitik eller liknande då andra vägar inte hjälpt, men det läget gäller väl knappast med NSF, NRP andra liknande svenska avläggare till NSAP)För övrigt attackerar vänstern även nd – i min bok Gatans parlament berättar jag om flera händelser, det finns många exempel på att riktigt grovt våld använts just mot nd. Som i och för sig också attackerar vänstern på liknande sätt. Det gör inte sd, där kan jag ge dig rätt.Anders:Du får gärna utveckla det här med ”preventivt våld”.Blir lite nyfiken hur du tänker.

 13. vinterbadaren skriver:

  ”anders”:”Det är trots allt inte vanligt att vänstern angriper SD. Vänstern angriper däremot oftare de nazistiska sekterna. Och där tor jag att preventivt våld kan fungera”. Tyvärr har du alldeles fel.Det fega vänsterpatrasket ger sig sällan på exempelvis Nationaldemokraterna (Ej nazister) och ”nazistiska sekter” då man vet att dessa hämmningslöst och hårt slår tillbaka mot träskvänsterns gatstenslekar.Kanske dags för slipsnissarna inom SD att tänka om och sluta spela martyrer!

 14. Anders_S skriver:

  Jag är också säker på att SD tjänar på att man bemöter dem med våld. Partiet karaktär är inte av den typen att våldsamt bemötande fungerar. Däremot anser jag att man ska låta bli att debattera med dem. Läs mitt inlägg om detta:http://zaramis.nu/blog/2007/04/drfr-ska-man-inte-debattera-med.htmlDet är trots allt inte vanligt att vänstern angriper SD. Vänstern angriper däremot oftare de nazistiska sekterna. Och där tor jag att preventivt våld kan fungera.

 15. Christian skriver:

  Vad är det som säger att SD verkligen tjänar på att vara mobboffer? Dom är signifikant mycket mindre än sina systerpartier i Norge och Danmark t.ex. trots att AFA har hållt igång sedan 1993

 16. Robsten skriver:

  Tack Anna-Lena, för lokalfrågan. Om nu AFA skall ”lägga om strategi”, vad skulle de då göra? Börja agitera politik? Knappast, de kan en sak, och det är den de ägnar sig åt.

 17. Anonymous skriver:

  Sverigedemokraterna har visat sig framgångsrika på den demokratiska arenan.Missnöjda med detta hotar anarkisterna med mord och brand.Detta är deras gamla och vana sed.Och vad gör Säpo? Ingenting!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s