Jag känner ingen entusiasm över Jan Björklund

Nu säger Lars Leijonborg att han inte ställer upp för omval. Väntat. Det har sagts länge. Partiets kräftgång neråt har fortsatt.
Men ändå: Det är nästan så jag börjar tänka att det hade varit bättre att han stannat. Om alternativet är Jan Björklund. Skolminister. F d militär. Principer, ordning och reda och ganska lite av den toleranta liberalism som jag trots allt tycker att folkpartiet i sina bästa stunder står för. Jan Björklunds människosyn är något annat. Se bara på det han vill göra med skolan. Om det är en bild av vad han vill göra med resten av Sverige har jag ingenting emot att kräftgången neråt fortsätter för folkpartiet.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i folkpartiet, Jan Björklund, Lars Leijonborg, skolpolitik. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Jag känner ingen entusiasm över Jan Björklund

 1. Jag trodde du utgick från den förhistoriske mansgrisen av arten Homo heidelbergensis. Inte för att någon vet om männen av den arten var mansgrisar, eller gubbslem, kanske de var offer för ett matriarkat, precis som den moderne svenske mannen.

 2. Vendela skriver:

  Det där med 1 milj. år var menat som en överdrift. Är du trög? Vill man säja nått så gäller det att drämma till. Man kunde oxå lungt ha skrivit ex-vis ”under årtusenden”.

 3. Den var bra – ”över en miljon år”.:-)Förlåt att jag inte genast fattade att du drog mig i benet.

 4. Vendela skriver:

  Över en miljon år av nedrigt kvinnoförtryck nalkas nu sitt bråda slut.1 maj är kvinnornas och arbetarnas dag. Och vi skall väl alla ut på demo: ”För kvinnomakt och socialism – i tiden!”

 5. Doris Lessing: ”Jag är chockad över det ständiga och självklara tillplattandet av männen i vårt samhälle. De mest idiotiska, outbildade och elaka kvinnorna kan prata strunt om de trevligaste, snällaste och klokaste männen utan att någon protesterar, sade hon.”Aftonbladet

 6. ”Vardagligt”. Kanske i din enkönade umgängeskrets.Men även om det vore vardagligt, vore det inte acceptabelt. Lika lite som nedsättande uttryck om kvinnor såsom ”hora”.Du är en förbaskat dålig vuxenförebild, förutsatt att du är vuxen och att du – Gud förbjude! -har eller får barn.

 7. Vendela skriver:

  Gubbslem är ett vardagligt ord. Används om envar störande mansperson. Så ligger saken till. Nämligen!Rätt nyligen åsyftades Tomas Tengby med ordet ”gubbslem” i en TV-recention, publicerad i Upsala Nya Tidning.Att nån tar illa vid sig får man stå ut med. Hihi!

 8. Vendela,Tror du på fullt allvar att Birgitta Ohlsson skulle kalla Björklund för ”gubbslem”?Och hur kan du nedlåta dig till att använda sådana IQ-befriade termer?Eftersom jag vill hålla en mer anständig ton än din, så tänker jag inte svara med samma mynt, fast det finns ord som skulle passa in.

 9. Vendela skriver:

  Partikvinnorna vill slippa Björklund. Inte mer gubbslem ljuder det i kör från de politiskt medvetna kvinnornas strupar.För att bli kvitt Björkisens ovälkomna kandidatur lanserar kvinnorna nu riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson. Hurra!

 10. Jag är årsbarn med Springsteen, Lundell, Gene Simmons i Kizz, Göran den Store, Kalle Stropp, och Lejonet. Och, ja, när jag gick i privatskola i fyran i Malmö (hade lyckats göra mig persona non grata i folkskolan), så fick jag vänta kvar i klassrummet tills rektor Eriksson, född på 1800-talet, stapplade in i mellan bänkarna och försökte få grepp om min snagg. Det blev inte mycket luggning mest nyp i huvudsvålen och jag skrattade mest.Numera själv morfar vorden ser jag tillbaka på denna behandling med värme, för att inte tala om morgonsamlingarna i aulan på Karolinska Skolan i Örebro. Kände alltid att man var en karroit när man gick ute på stan och träffade sina äldre skolkamrater.Men dessa tider är för alltid förlorade och världen kommer aldrig att bli lika ljuv igen. Inte ens för mina barnbarn.Fruktar att dessa trevliga, veka små individer kommer att drabbas av mobbning och annat hemskt under sin skoltid.

 11. Anonymous skriver:

  När jag gick i folkskolan fanns a) mindre aga, som utfördes av en lärare eller lärarinna (smäll på fingrarna med linjal e. dyl) samt b) större aga, som utfördes av överläraren (= rektorn) med käpp på dennes kontor.Agan var då redan avskaffad vid läroverken. Dåligt uppförande medförde att eleven stängdes av för terminen. I vissa falll kunde avstängningen gälla lägre tid, dock högst två år.

 12. Luggning???Håller dom på med sånt i skolorna och när gick du i skolan?

 13. Inför ordnings- och uppförandebetyg och stänga av alla mobbare. Inför även morgonsamlingar för att stärka samhörighetskänsla. Aga är att gå till överdrift, men kvarsittning och luggning tror jag inte är så farligt 🙂 (Talar av egen erfarenhet)

 14. Anonymous skriver:

  Till robsten! Nej! Gissar stora, dock tyvärr ej björklundska. Märk inte ord, så är du snäll!

 15. Robsten skriver:

  Till Rydfeldt, och samma sak borde kanske gälla när sossarna väljer sin partiledare, jag hade för mig att sist var det en nationell fråga, t.o.m. Westerbergliberalerna på DN ansåg sig vara inblandade i högsta grad.Till Anonym, vet du vilka krav det ställs på lärare i dag då?

 16. Anonymous skriver:

  Anna-Lena! Skolpolitiken är nu som förr Jan Björklunds arena. Mer ordning och reda vill Björklund.Andra och hårdare krav skulle komma att ställas på såväl elever (naturligtvis av proggarna utmålade som olyckliga offer) som på lärare och övrig personal. I förlängningen dras även föräldrarna och samhället i stort in. Anna-Lena m. fl. fasar.Nu har Mona Sahlin sekunderad av förra skolministern Ylva Johansson tänkt om. Jfr Ylvas inlägg på DN Debatt nyligen. Mona Sahlin och Ylva Johansson ansluter sig till FP:s nya skolpolitik. ”Vi har ett väldigt stort behov av att förnya vår skololitik” citeras Mona Sahlin i dagens nummer av Uppsala Nya Tidning.Citatet inleder den osignerade ledaren. Gissar själv att det är Maria Ripenberg, som har hållit i pennan.

 17. Ja, skjuter klart över målet, tycker jag. Aga har han väl aldrig tyckt vi ska återinföra, hoppas jag.Läs gärna min artikel om Björklunds skolpolitik i Ordfront:http://www.ordfront.se/www.ordfront.se/Ordfrontmagasin/Artiklar/AnnaLenaLodenius0307.aspxKommer snart en krönika på samma tema också i Reggio Emilia Stiftelsens tidning Modern Barndom.

 18. fritt skriver:

  Löjligt glåpord!

 19. vinterbadaren skriver:

  Uppsnappat på bygden.Björklund=”Rottingmajoren”:-)))))

 20. Det viktiga är inte alls bara vad folkpartister tycker om en ledare för sitt parti. Valet av partiledare påverkar partiet, och vilket riktning det går i påverkar hela politiken. Ett folkparti som går mer åt höger spelar roll, i synnerhet som centerpartiet också blivit mer högerintrikat.

 21. Fritt skriver:

  Känner du dej avsnoppad nu, Anna-Lena?

 22. TOMMY RYDFELDT skriver:

  Det viktiga är att vi som rä aktiva i folkpartiet känner entusiasm över Jan Björklund. Att de som arbetar i skolan gör det.Jag tacksam för så mångas omsorg om folkpartiet men tyvärr ganska ointressant.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s