Grattis Byggnads!


För övrigt måste jag säga grattis till Byggnads som vunnit en första delseger i eftermälet efter Vaxholmskonflikten. Antar att majoriteten av de som läser detta är färgade av arbetsgivarsidans massiva propaganda i frågan. Korrekt information finns, för den som är intresserad. T ex en bok av Ingvar Persson på Aftonbladet som också skrivit ett kapitel som bl a handlar om detta i den nya upplagan av Global Respekt, (en bok som jag var redaktör för, obs kapitlet finns bara i senaste upplagan från 2006). Det lettiska företaget hade varit här förr, de visste mycket väl vad som gällde. Det här handlar inte om lettiska byggnadsarbetare. Det handlar inte om individens frihet, om enskilda företagares rätt att slippa facket om de har lust. Det handlar om att knäcka den svenska modellen och kollektivavtalet, för att försvaga anställdas rättigheter på arbetsmarknaden. Tro inte annat. EU-domstolens utslag kommer senare i vår.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Byggnads, kollektivavtal, Vaxholm. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Grattis Byggnads!

  1. Anonymous skriver:

    Helt rätt Anna-Lena! Det behövs en motbild till Zaremba, Wolodarski m fl. Sedan känns det ju lite ovant att en moderat arbetsmarknadsminister mycket skickligt argumenterar för fackets ståndpunkt, precis som han gjorde i samband med salladsbaren i Göteborg… Hälsningar AW i Skottland

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s