Vilka är världshistoriens sämsta pojkvänner?

Nu närmar sig internationella kvinnodagen 8 mars och jag skickade just några förslag på feministiska kulturtips till tidningen Arbetaren (som hörde av sig i samband med ett tema i samband med detta). Tänkte passa på att lägga ut samma tips på bloggen också – ett åt gången (och kanske fler än de tre jag skickade om jag kommer på något ytterligare).

Det har kommit flera riktigt bra kvinnliga serietecknare på senare år. Nina Hemmingsson, Åsa Grenvall och inte minst Liv Strömquist som jag tycker är den vassaste och slagfärdigaste av de tre. Framför allt är hon totalt oförutsägbar. Har missat hennes tidigare album men ramlade nyligen över det senaste ”Einsteins fru” (Galago 2008)som innehåller en rad oväntade ämnesval och nya vinklar på diskussioner kring kvinnans underordning, heteronormativitet, prostitution etc. Har inte skrattat så mycket på länge.

Några exempel: Vilka är världshistoriens sämsta pojkvänner? Varför var inte Cornelis tacksam över att några snygga transor raggade upp honom utan tog fram yxan? Varför är det läge att göra slut med en man som tycker att ”Farväl Las Vegas” med Nicolas Cage är det bästa han sett?

Länkar:
Liv Strömquists hemsida
Ordfront
Finns flera intervjuer på nätet, bl a denna.
Beställ ”Einsteins fru” via Galago

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i 8 mars, Galago, internationella kvinnodagen, Liv Strömquist. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vilka är världshistoriens sämsta pojkvänner?

 1. Watchlar skriver:

  Ja, radikalfeminister och kulturmarxister är ju kända för sin självdistans och stora humor. Liv Strömquist bara bekräftar den bilden …

 2. Anonymous skriver:

  Liv Strömquists serier är verkligen ledsamma.Man gäspar, gäspar och gäspar. Hu!Gissar att hennes ”humor” uppskattas av feministerna.

 3. z999 skriver:

  Förresten, ni som var födda när första kvinnoåret var (1973), hade ni kunnat gissa att vänsterkvinnor (och högerkvinnor med för den delen) skulle stå som aningslösa bimbos och hylla införandet av en superpatriarkal religion i Sverige? Dom kvinnor som kämpade för kvinnlig rösträtt 1921 hade inte samma behov av att vara till lags mot det samhällskorrekta som dagens ”feminister”. Det mest korkade motsvaret när det gäller islam har jag fått på den här bloggen när Sla ansåg att muslimerna ska skyddas eftersom dom är en förtryckt minoritet. Det kunde man ju även kalla vita i Sydafrika i så fall, eller varför är inte NSF en förtryckt minoritet i Sverige?

 4. z999 skriver:

  Såg någonstans att våldet mot kvinnor tydligen ökar. Med tanke på att så många svenska kvinnor idag backar upp islam som något viktigt och utövarna som något som förtjänar att skyddas som en viktig minoritet, så kan man ju fundera över om inte det ökande våldet mot kvinnor beror på karma.Dom flesta kvinnor struntar helt i vilken kvinnosyn som slöjbärande representerar.

 5. Anonymous skriver:

  Gunnar Myrdal ett annat. Men Alva, som egentligen var den lyskraftigare stjärnan, valde själv viss underordning. Ah, det finns så många exempel – inte minst från s. k. frigjorda eller vänsterradikala kretsar. Det ligger nog i kvinnans gener att passa upp mannen, om hon nu inte bara lider under sin lättare hjärna?Kvalle i Mossatresk

 6. Anonymous skriver:

  Sartre är väl ett typiskt exempel. Men vad göra när kvinnorna själva tycks vilja tillbedja förhållandets geni? Ett revben är tydligen alltid ett revben.Kvalle i Mossatresk

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s