Svart på vitt: så dåligt fungerar återvändarstöd

Att ge återvandringsbidrag till invandrare är ofta ingen vidare idé. Förslaget har ofta förts fram av sverigedemokrater, nationaldemokrater etc. Våra vanliga politiker har liknande tankar och på senare år har man kunnat söka sådana bidrag. Men resultatet känns inte övertygande. Svd skriver idag att många missbrukar bidraget. De kommer hit för att söka asyl, självmant avstå och ta emot bidrag för att återvända.

Slutsatsen är väl att den som kan och vill återvända gör det, utan bidrag. Andra stannar kvar. Få återvänder till länder som Afghanistan. Många har inga som helst möjligheter att göra det till Irak. Andra kan mycket väl återvända just till Irak och gör det, med en extra hacka på fickan. Nu verkar ju bidraget rätt korkat utformat. Tydligen kan man få det nästan efter hur kort tid som helst, även en senare införda tidsgränsen 3 månader verkar kort. Men jag tror ändå principen är klar. Ingen stannar på pin tji, man stannar för att man måste och inte har några alternativ. Eller för att de helt enkelt föredrar att leva i Sverige och då försöker de antagligen att göra det oavsett olika bidrag.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i återvandringsbidrag, sd, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Svart på vitt: så dåligt fungerar återvändarstöd

  1. Kul att höra Jimmy.Sedan är ju frågan hur du tänker dig repatrieringen, om den ska vara påtvingad t ex. För alla som du vill ska lämna landet lär ju knappast göra det frivilligt.

  2. Så länge biståndet är långsiktigt, dvs bygger på repatriering, för utbildning och infrastruktur och med det motverkar brain drain så kan jag nog faktiskt kunna tänka mig bistånd rätt länge – men aldrig utan dessa premisser.

  3. Nu är ju inte USA ett vitt land egentligen. Det är medborgarskapet som är knäckfrågan. Med undantag för urbefolkningen indianerna är alla i USA invandrare. Spanska talas av fler i USA än engelska, såg jag någonstans. Latinos, om de är vita eller inte får ni avgöra men de är i vart fall inte nordeuropeer, utgör en allt större del av befolkningen och därtill kommer allt fler asiater etc.

  4. z999 skriver:

    Mitt förslag är att lägga ner både biståndet och återvändarstöd.Finns det förresten inget exempel på något land med mörkhyade människor som har lyckats, med västerländska mått mätt? Läste precis om den illegala invandringen från Mexico till USA. Det är konstigt att man ser det som helt självklart att det vita USA ska vara ett bättre land att bo i, inklusive lägre socialgrupper, jämfört med det ”svarta” Mexico.Det känns som att mörkhyade människor lever på nåder från ”vita” människor och hela jordens existens beror på de ”vita”. Det är inte ovanligt att antirasister reagerar våldsamt på utvisningar (verbalt åtminstone), en utvisning till ett land där ”svarta” bestämmer jämställs nästan med dödsstraff. Så fort mörkhyade bestämmer så är det tydligen en självklarhet att allt humanitärt tänkande försvinner.

  5. Det är bara att instämma, tron på återvandringsbidrg i denna tappning är oerhörd naiv.Knyt repatrieringen till biståndet istället, det blir mer rättvist och ett bra incintament.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s