Sd-ledare fick dörren igenklistrad

Erik Almqvist, ledare för sverigedemokraternas ungdomsförbund, fick sitt hus vandaliserat inför ett torgmöte i Malmö i helgen. Dörren uppges ha klistrats igen och någon ska dessutom ha tryckt in kilar i den.

Sd tror att attentatet är utfört av vänsterextremister som ville tvinga Almqvist att inte dyka upp på torgmötet. Polisen säger att man inte har någon information om vem som ligger bakom och vad som är motivet. Polisen säger också att man aldrig tidigare hört talas om att någon försökt klistra igen en dörr på det här sättet för en meningsmotståndare. Det torde vara utomordentligt svårt, för att inte säga omöjligt, att barrikadera en dörr med den här typen av metoder. Men avsikten kan ju också ha varit att skrämma eller hota honom.

Malmömötet ingick i en serie torgmöten på temat ”mot svenskfientligheten”. Det har varit en del turbulens även kring tidigare möten, läs t ex SD-kurirens text om ett möte i oktober.

Läs vidare i på Sveriges Radios hemsida, Sydsvenskan och sverigedemokraternas egen pressrelease.
(Bilden är från sd:s riksårsmöte i Karlstad maj 2008, det är Erik Almqvist som står i talarstolen.)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Erik Almqvist, sdu, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sd-ledare fick dörren igenklistrad

  1. z999 skriver:

    Fast egentligen, är vänstervåldet det värsta som drabbar Sd? Det är väl svårt att jämföra, men är det så mycket bättre när de ljusa och demokratiska krafterna i samhället sparkar Kent Ekroth från sitt jobb eller när Richard Jomshof kickas från sitt eller när en rad personer utesluts från fackföreningar för att de har fel åsikter? Eller när Laila Freiwalds stänger ner Sd´s sidor, skäms för det och står på sig så mycket att det krävs en KU anmälan? Vissa vänsterpersoner tar naturligtvis intryck av när kända sossar önskar att Åkesson ska gå samma väg som Jörg Haider. Våldet legitimeras också när företrädare för samtliga riksdagspartier demonstrerar tillsammans med AFA. SSU och V har inga problem med att demonstrera tillsammans med folk som hyllar mordet på Daniel Wretström och ”antyder” att fler mord behövs.

  2. Nisse skriver:

    Apropå vänstern och politisk terrorism, så hörde jag en intressant sak idag i statsradion. Det var i samband med problem orsakade av etniska konflikter i södra eller sydöstra Europa som reportern i nyhetsprogrammet sade att ”högerextremismen och våldet har ökat” i området.Det är väl inte en fras man normalt reagerar för, utan är så van vid att man inte ens noterar den politiska vinklingen, men den är inte desto mindre anmärkningsvärd. Medan det å ena sidan nämligen är självklart att koppla samman och i princip sätta likhetstecken mellan våld och högerextremism, så hör man aldrig samma sak om den andra kanten, vilket är märkligt med tanke på att i denna statsradios hemland det är mycket vanligare att vänsterextremister tar till våld mot antagonister.Man undrar lite när man får höra att ”vänsterextremismen och våldet har ökat i Göteborg” eller varför inte en ännu mer i statsradion omöjlig koppling, men i verkligheten desto tydligare, att ”invandringen och våldet har ökat i Malmö”.Men vem tror ännu på att statsmedia och andra förment seriösa skulle vara neutrala och redovisa verkligheten i denna fråga?

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s