Sverigedemokraterna lika stora som kristdemokraterna

Sveigedemokraterna är lika stora som kristdemokraterna i ny opinionsmätning som presenterades idag. Inte direkt förvånande. Men än är det långt till valet.

Läs också:Svd analyserar siffrorna.

Samtidigt noterar jag att det verkar som att sd inte lyckats i sina försök att rekrytera etablerade politiker.(Se Blekinge Läns Tidning, jag skrev om detta i ett tidigare inlägg). Tidigare gick partiet ut med att man hade flera personer på gång som i likhet med Sten Andersson kunde tänka sig att lämna ett etablerat parti för att gå över till sd. Det handlade, enligt Roger Hedlund i sd, bland annat om två riksdagsmän. Nu uppges att diskussionerna är avslutade utan önskat resultat.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i kd, kristdemokraterna, sd, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Sverigedemokraterna lika stora som kristdemokraterna

 1. Anonymous skriver:

  Anna-Lena, ända sedan Rushdie-affären har jag väntat på att se och höra svenska muslimer kritisera islamism samt arbetat för ett demokratiskt islam.Nästan 20 års tystnad från moderata muslimer har fått mig att tänka om angående islam. Samt bli sverigedemokrat.Johanna

 2. Robsten skriver:

  har faktiskt aldrig hört att muslimer kritiserat fundamentalisterna, det är precis vad vi efterlyst i åratal ju.Om du bara visste hur många ”etablerade” politiker som delar våra åsikter, då skulle du bli chockad, garanterat. Pratade med en centerpartist häromveckan, sitter i kumunfullmäktige som endarepresentatnt. han var mer Sd:are än jag åsi8ktsmässigt, om du förtsår, upplöever det hela tiden. En vacker dag, inte långt botra, rämnar hela fasaden, du kan ta det för givet.

 3. Det finns inslag i islam som man kan vara kritisk till, men det betyder inte att sd:s lösningar om att i princip strypa alla invandring är någon lösning eftersom det fundamentalistiska muslimerna är en så försvinnande liten del av den svenska invandringen. Jag känner rätt många muslimer och de är också oroade över vissa inslag i islam och kämpar mot dessa.

 4. Sd-väljare skriver:

  Absolut, Loddan. Än är det långt kvar till valet. Mindre än två år, faktiskt. Så Sverigedemokraterna lär också några procentenheter till i mätningarna, trots att man systematiskt underskattas i dessa. Sedan får vi inte glömma EU- och kyrkovalen nästa år heller.

 5. Olbap skriver:

  SD är inte främlingsfientliga, de vill däremot att man ska se på sveriges ohämmade invandring (96.000 personer 2007) i nytt ljus. Jag är själv andra generationens invandrare från sydamerika, och jag är VÄLDIGT oroad av Sveriges långtgående islamisering, som alltmer visar sitt rätta ansikte. Sverige och Europa är REELT hotade, något som medelklassen/sverigesvenskar av vänsteråsikter/journalister (hej 68) har svårt att förstå i sina fina boningar i innerstan eller svensson-förorter (hej Täby, hej Vallentuna, hej Vaxholm, hej Danderyd), där de inte ser hur islamiserat delar av sverige REDAN är. Den islamiska lavinen du och andra nyttiga idioter försvarar kommer ironiskt nog att inte ha något till övers för er den dagen de är i majoritet. Etniska svenskar av vänster/liberala åsikter förökar sig förbaskat litet, medan muslimerna blir fler, och fler, och fler… Och de gillar INTE liberaler/socialister/queermänniskor/ateister/feminister, etc, etc

 6. z999 skriver:

  ”…Men än är det långt till valet.”Vilket innebär att problemen med invandringen kommer att öka ännu mer och ge SD ännu fler röster eftersom inget annat parti kommer att ta tag i problemet.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s