NSF lägger ner och ersätts av Folkfronten

Nationalsocialistisk Front, NSF, lägger ner och för över sina tillgångar till det nystartade Folkfronten. Lite förvånande kan tyckas eftersom NSF länge varit en av de största nazistorganisationerna. Om man nu kan tala om stor i sammanhanget, ingen svensk nazistorganisation är egentligen särskilt betydande sett till medlemstal.

Första mötet med den nystartade organisationen hölls den 22 november och av rapporten på nätet att döma var majoriteten av de som talade personer som är väl kända från NSF, t ex Björn Björkqvist (som har en ögonbindel på en av bilderna vilket tydligen refererar till någon form av liknelse i hans tal), Anders Ärleskog samt Daniel Höglund, som blir partiledare i det nya partiet. Man får nog se Folkfronten som en direkt fortsättning på NSF.

Talarna vid mötet var självkritiska och menade att NSF mest riktat sig inåt och försökt värva redan frälsta. Folkfronten hoppas rekrytera i bredare lager genom att tona ner formuleringarna kring nazismen i programmet. I övrigt står Folkfronten för ungefär det samma som NSF.

Läs mer: Svd, Barometern, Corren, Expo, Hans Bülows debattinlägg i Sydöstran, Tommy Funebo, Motpol, Svenska Motståndsrörelsen (se särskilt kommentarerna som bland annat innehåller en del kritik mot att det nationalsocialistiska budskapet förtunnats)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Folkfronten, Nationalsocialistisk Front, nazism, NSF. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till NSF lägger ner och ersätts av Folkfronten

 1. Anonymous skriver:

  Jag fick ett av deras flygblad in genom brevinkastet igår. På min dörr står det ”Ingen reklam tack!”. Folkfrontens fotfolk kanske inte kan läsa svenska? Behövs ett språktest?

 2. z999 skriver:

  Greger:”Henne starka sida är fransk politik från 1945 och framåt (”efterkrigstiden”). Marie är emellertid dokumenterat kunnig även vad gäller det svenska under motsvarande period.”OK. Hon har väl inte kommit till sin rätt riktigt bland det som jag läst av henne.”Marie Demker kan sålunda inte räknas som en specialist på moderna totalitära ideologier (kommunism och fascism med avläggare).”Det kan ju vara förlåtligt. Men felet är om hon använder subjektiva värdeladdade ord när hon diskuterar såna grupper. Speciellt om det är ord som har skapats av riksdagspartierna eller av någon annan. Om jag kallar moderaterna för gamla bolagshögern så är det ett ställningstagande som kan förplikta i vissa sammanhang.”Enär hon är trevlig och kommunikativ så gillas hon inom mediavärlden. Inte underligt alls, tycker åtminstone jag själv. Du får gärna anse annat – jag är ingen åsiktspolis.”Känner mig väl egentligen ganska likgiltig.”Likväl har du inte helt fel. Det finns åtskilligt som Marie skulle kunna lära av Anna-Lena. Men damera är jämngamla och lika kaxiga så jag tror ingen av dem vill gå i någons skola. Allra minst Marie Demker.”Jag känner så här, Anna-Lena är intressant att läsa även när man inte håller med, Marie är inte.

 3. Förresten, slår det mig just, är Marie Demker f d journalist.

 4. Skönt att höra att z999 fortfarande får hjärnblödning av mina åsikter. Annars hade jag nog blivit riktigt orolig.Att vara akademiker är väl att gräva ner sig i sitt ämne och kunna det utan och innan. Sedan frågar ju journalister ofta om sådant som ligger lite utanför ämnet och är man snäll och svarar och inte gör det för långt och akademiskt blir man populär i medierna. Att vara journalist är egentligen tvärtom, att kunna lite om mycket. Fast det finns några ämnen som jag grottat ner mig i så hög grad att det liknar forskning. Jag har samarbetat en del med forskare som sagt att våra metoder inte skiljer sig så mycket åt.

 5. Greger skriver:

  Bäste Z999! Ett fasligt gny det här om Marie Demkers statsvetarkompetens.Henne starka sida är fransk politik från 1945 och framåt (”efterkrigstiden”). Marie är emellertid dokumenterat kunnig även vad gäller det svenska under motsvarande period.Marie Demker kan sålunda inte räknas som en specialist på moderna totalitära ideologier (kommunism och fascism med avläggare).Enär hon är trevlig och kommunikativ så gillas hon inom mediavärlden. Inte underligt alls, tycker åtminstone jag själv. Du får gärna anse annat – jag är ingen åsiktspolis. Likväl har du inte helt fel. Det finns åtskilligt som Marie skulle kunna lära av Anna-Lena. Men damera är jämngamla och lika kaxiga så jag tror ingen av dem vill gå i någons skola. Allra minst Marie Demker.

 6. HENRIK skriver:

  anna-lena är en klok brud. om du får hjärnsläpp av hennes åsikter så fattar jag inte hur du kan leva ute i samhället ö h. sverige är mest fullt av (för det mesta riktigt snälla) idioter. men hellre det det än överintelligenta onda genier.

 7. z999 skriver:

  Anna-Lena, i den här inläggskedjan (som inte är den enda) så har du visat hur totalt överlägsen du är mot Marie Demker som diskuterades i inlägget innan. Hon har titeln statsvetare, men det har väl inte du? Men hon kanske har en bredare kunskap än dig, eller? OBS! Jag menar bara att du är kunnig på extremhögern/extremvänstern och skriver på ett intressant sätt. Jag får fortfarande hjärnblödning av att läsa dina åsikter annars.

 8. Jag har både läst, och äger, både Göran och Veras memoarer. Båda är intressanta fast på olika sätt. Både handlar egentligen mer om deras personliga levnadsöden än om politik.

 9. Greger skriver:

  NRP:s existens har väl alltid varit tveksam. Lite av ett familjeföretag utan någon riktig snurr på affärerna.Har läst Vera Oredssons memoarer som jag tyckte om.

 10. Där ser man, har inte hört av NRP på ett tag. Men jag ska snart plocka fram en tomte som jag alltid brukar ha framme till jul och som jag fick av Vera vid ett av mina besök. Den är snarast brun, inte röd, konstaterade hon. Vilket hon tyckte var kul, och jag med. Kom sedan inte och säg att nationalsocialister inte har humor. Ser att Göran fortfarande står som partiledare.

 11. TH skriver:

  Nej, det är inte Göran Assar, men väl en person som gillar konsekvens och rättframhet.Visst existerar Sveriges äldsta NS-parti!http://www.nordiskarikspartiet2.tk/

 12. Man vet ju aldrig vem som kallar sig vad när ni envisas med att vara anonyma. Men jag känner mig en smula skeptisk till att det verkligen är Göran Assar Oredsson som hör av sig, om ni ursäktar (han gillar dessutom inte att kallas Assar). Vet inte ens om NRP fortfarande existerar, de börjar ju bli lite till åren.Har jag fel Göran kan du väl höra av dig igen!

 13. Göran Assar skriver:

  Alltid dessa förnyande ”ungtuppar” som till sist distanserar sig från ursprunget.Det lär väl gå med detta som med Riksfronten och Nationella Alliansen etc.Därmed är NRP det enda NS-parti som håller ideologin levande!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s