Baka pepparkakor med Jimmie Åkesson

Vilka rätter föredrar Jimmie Åkesson på julbordet? Hur ofta spelar han piano? Föredrar han matlagning eller bakning, och ska han lyckas stansa ut några snygga pepparkakor ur ett stycke köpedeg trots att det hela filmas?

För alla som bär på dessa och liknande frågor rekommenderas det långa hemma-hos-reportaget som SD-TV gjorde strax före jul där de besökte sd-ledaren Jimmie Åkessons privata residens i Sölvesborg som han återkom till för en tid sedan efter några år i exil. Går att se på Sverigedemokraternas hemsida eller på You Tube (men då får man det uppstyckat i fyra delar).

Traditioner är viktigt för Jimmie Åkesson. Eller som han skrev i sitt veckobrev strax före jul: ”Nej, jag kommer aldrig att acceptera att tvingas ge avkall på mina traditioner bara för att det kommer hit människor som vägrar anpassa sig.” Nej, det är klart att Jimmie Åkesson inte ska ge avkall på risgrynsgröten och pepparkakorna, och det är det säkert heller inga muslimer i Rosengård som kräver.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Jimmie Åkesson, sd, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Baka pepparkakor med Jimmie Åkesson

 1. livelev skriver:

  z999 – ”Vad som gör islam farlig är att den erbjuder människor att bli syndfria i det här jordelivet genom martyrdöden, något som inte existerar och aldrig har existerat i kristendomen.”Nu vet jag ju inte om martyrdöden direkt kan likställas med jordelivet. Är man död så är man väl död?”Direkt absolution” har förekommit inom kristendomen, bl.a. i samband med korstågen. Ett annat sammanhang där den direkta absolutionen förekommit, utan krav på att ens dö, var de av Martin Luther så starkt kritiserade handeln med avlatsbrev.Men varför förstöra en intressant diskussion med en massa fakta?

 2. z999 skriver:

  Det brukar anses som tolerans bland de självgoda antirasisterna att vara tolerant mot islam. Jag citerar Thomas Mann”Tolerance becomes a crime when applied to evil.” – Thomas Mann

 3. z999 skriver:

  En till om islam. FN, snuttefilten för alla präktigt goda människor, ville avkriminalisera homosexualitet för en tid sedan. Den islamska världen motsatte sig det.klickDet är ju väldigt populärt bland alla självgoda antirasister att klanka ner på vatikanstaten i såna här frågor, men den islamska världen och deras värderingar vågar man inte ifrågasätta av någon anledning.

 4. z999 skriver:

  Greger:”Några deltagare gör dessvärre ovederhäftiga inlägg om islam. Kvalitén på dessa är så låg att jag blir ledsen.”OK. Höjer nivån(?) då vilket enbart handlar om att gå in på detaljer. Inom islam så anses mosken stå över staten, till skillnad från kristendomen och samtliga andra religioner. Detta beror på (för kristendomens del) att Jesus säger orden ”…ge till kejsaren vad som tillhör kejsaren och till Gud vad som tillhör Gud”. Dom styrande har sedan i historien använt kristendomen för att styra folket men kristendomen i sig har inte varit styrande. Till skillnad mot islam då. Att man fortfarande lever ett efterblivet liv med barnäktenskap bland annat beror på att koranen anses nedtecknad direkt av Gud och given till analfabeten Mohammed (han var ju inte bara pedofil). Det finns inte så mycket utrymme för tolkningar i koranen som det finns i bibeln. Sverige har vartefter tvingats att lagstifta mot islams uppfattning om barnäktenskap. Barnäktenskap förbjöds så sent som 2004 i Sverige. ”Nähäää…” säger alla verklightesfrånvända antirasister så jag lägger en länk härhttp://www2.amnesty.se/krg.nsf/Webbdokument/023A811A223674A1C1256DF7002D4B1F?opendocumentDet var alltså ingen självklarhet att förbjuda barnäktenskap och frågan var tvungen att debatteras. Och det beror på alla relativister ”Gregers” som finns. Lite chockande för mig som är uppväxt med att sex med barn är fel. Vad som gör islam farlig är att den erbjuder människor att bli syndfria i det här jordelivet genom martyrdöden, något som inte existerar och aldrig har existerat i kristendomen. Att försvara islam, som Greger gör, är ungefär som om man skulle försvara inkvistionen. Islam av idag brukar ibland jämföras med den tiden. Mindre intelligenta människor brukar säga att islam bara befinner sig lite efter oss i utvecklingen men kommer att komma ikapp. Något som det inte finns förutsättningar för med den inställning till religion som muslimer har.Det är också islam som är främsta orsaken till aids i Afrika. Mindre insatta skyller på påven, även när det gäller muslimska länder i Afrika. Fattigdomen i Afrika är ofta en direkt effekt av hur det blir när man tar bort räntan som styrmedel (den är förbjuden inom islam).

 5. Anonymous skriver:

  Anna-Lena: ”Nej, det är klart att Jimmie Åkesson inte ska ge avkall på risgrynsgröten och pepparkakorna, och det är det säkert heller inga muslimer i Rosengård som kräver.”Som Malmöbo får jag nog säga att jag inte hyser den minsta tilltro på att muslimerna i Rosengård NTE skulle kräva detta av Åkesson.Maria

 6. Greger skriver:

  Några deltagare gör dessvärre ovederhäftiga inlägg om islam. Kvalitén på dessa är så låg att jag blir ledsen.

 7. ”Sekter som Guds barn, moonsekten med flera är andra rörelser på ungefär samma nivå. ”Nu tycker jag att du är orättvis mot The Family /tidigare Children Of God), tillskillnad från Islam har de ju avveckat sin ställning för pedofili…

 8. Men Anna-Lena, begreppet integration är ju per definition att ge upp dlar av sin egen kultur – det är det ordet betyder!

 9. z999 skriver:

  Greger:”Tycker nog att oviljan mot eventuella muslimska bönestunder på jobbet känns småaktig.” Främsta skälet är naturligtvis att jag inte anser att islam ska främjas i Sverige. Sen, eftersom islam inte har tillfört Sverige något positivt så fattar inte jag varför man måste pjoska med dom på det sättet som du föreslår. Sekter som Guds barn, moonsekten med flera är andra rörelser på ungefär samma nivå. ”Kan väl regleras genom lokala avtal (om detta till äventyrs skulle behövas).”Jag anser att vuxna människor ska själva ta ansvar för sin religion. Klarar dom inte det så får dom söka läkarhjälp som alla andra med tvångsbeteenden. Detta gäller naturligtvis till 90% (minst) islam, buddhister och hinduer har aldrig varit något problem. ”Kan inte tänka mig att någon enda huvudorganisation (LO, TCO, Svenskt Näringsliv m.fl.) är hågad att göra affär av bönestunderna.”Att LO och TCO skulle försöka knysta något om islam? Du bor i Sverige va?

 10. Greger skriver:

  Tycker nog att oviljan mot eventuella muslimska bönestunder på jobbet känns småaktig. Kan väl regleras genom lokala avtal (om detta till äventyrs skulle behövas). Om det skulle bli problem – och endast då – kan ju bönestunderna regleras genom enkla lokala avtal. Kan inte tänka mig att någon enda huvudorganisation (LO, TCO, Svenskt Näringsliv m.fl.) är hågad att göra affär av bönestunderna.

 11. z999 skriver:

  Och dalarnas tidningar bidrar till vandringssägnernalegendDet finns som sagt mängder med exempel (vandringssägner?) på där islams åsikter tar över och dominerar. Religionen har ju letat sig in i grundlagen igen (lagen om hets mot folkgrupp). Det är människor som har dött i Sverige för att minska religionens makt i samhället. Islam har ju medfört en omtolkning av religionsfriheten, numera innebär den friheten rätten att få vara en pine in the ass för de som inte delar ens religion.”Rökpauser är ok men inte bönpauser, eller? ”Det går ju mer och mer mot att rökpauser inte är ok på jobbet, rökare ses som vuxna människor som får reglera det där själva. Till skillnad från kränkta mesproppar från mellanöstern som det ska daddas runt med i det oändliga med lagstiftning om bönepauser. I ett normalt samhälle så får människor sköta religionen själva.

 12. Har ögnat den omfattande listan, inte så mycket som rör Sverige och ibland känns rubrikerna känsliga i överkant. Det erbjuds mängder med olika slags mat i skolorna till vegetarianer, laktosintoleranta etc. Speciell mat av religiösa skäl förekommer också, judiska barn antar jag ibland vill ha det. Det är ingen stor fråga tycker jag. Inte heller att ha rätt att utöva sin religion. Rökpauser är ok men inte bönpauser, eller? Själv tog jag fruktpauser på mina jobb, någon form av pauser har vi väl alla på jobbet. Det finns sådant som går till överdrift och om rubrikena stämmer kan man hålla med om en del inte borde få förekomma (brottslingar som slipper rehalibiteras t ex, det undrar jag verkligen om det stämmer, man kan undra över källorna ibland, det utvecklas rena vandringshistorier som valsar runt på bloggar och liknande). Men att människor har önskemål om att få göra saker på något särskilt sätt är ju vare sig ovanligt eller förkastligt när det gäller andra grupper i samhället.

 13. Tobias skriver:

  Men kära Anna-Lena, jag tror nog att Jimmie syftade på sådana här saker istället:http://islamofoben.blogspot.com/2008/11/stor-heder-t-carl-hamilton.html

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s