Tipsa mig om bra bloggar!

Sen som alltid ska jag idag och i morgon hitta ett antal bloggar att föreslå till Stora Bloggpriset! Har en del tankar själv men tipsa mig gärna om bloggar ni gillar. Jag granskar alla ordentligt innan jag nominerar så föreslå inte bara er själva slentrianmässigt utan kom med riktigt bra förslag på bloggar ni tror att jag skulle gilla.

Flera bloggar, bland annat Charlotte med Kamferdroppar (en bra blogg för övrigt), har väckt tanken kring mansöverskottet bland politiska bloggar i bloggvärlden. Det avspeglar förstås mansdominansen inom området över huvud taget. Annars vet jag faktiskt inte vad det skulle bero på (ingen vidare förklaring, det medges). Flera av de bloggare som jag gärna läser är kvinnor, Cattis blogg är en annan. Hon är för övrigt socialdemokrat, apropå en annan diskussion om övervikt för liberala bloggar.

Vad kännetecknar en bra blogg? Jag är ju svag för de välfunna orden och formuleringarna. De oväntade tankarna kring olika fenomen och det som får mig att skratta. Samt tips på sådant som händer i världen som jag inte hade en aning om. Detta hittar jag för lite av i bloggvärlden. Mycket går i samma riktning, mycket är slött massproducerat och länkat kors och tvärs utan tanke och mening. Mycket är bara privat och saknar egentligen allt intresse för omvärlden. Jag hoppas förstås att jag missat massor med bra bloggar som bara väntar på att bli upptäckta efter tips från dig.

Annonser

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Det här inlägget postades i Stora Bloggpriset. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tipsa mig om bra bloggar!

 1. Elias skriver:

  Hej!Jag kan tipsa om en bra blogg… kanske Sveriges mest underskattade. http://timetokillistimetospill.blogg.se/

 2. Jo jag inser konfliken (och snälla, skriv inte ”Jimmie”), nu var det väl mest en principsak att jag nämnde den iom att du rent formellt bad om bra bloggar!

 3. Synd att jag inte hunnit kolla så noga på alla, tyvärr var jag sent ute och andra kom med sina tips ännu senare och nu drar jag till Ludvika. Men hoppas priset blir en tradition så ska jag hålla bättre koll på vardagsbloggarna till nästa år. Det blir ju så att man läser vissa kategorier. Jag läser inte alls bara kändisar och stora bloggar, tvärtom. Men har väldigt mycket fokus på politik och samhälle, och sedan en del musik och kultur som mer förströelse. Problemet med politik är att jag inte håller med om det mesta jag läser, som Rakryggat Jimmie – visst läser jag den. Hela tiden. Men nominera den vore svårt och det inser du. Läste även din blogg, och i stort sett alla SD-bloggar. Och även om jag tycker en del är välgjorda, snygga och fungerar blir det ju komplicerat att prisa det man är totalt motståndare till. Fast egentligen finns det kriteriet även på andra områden, jag skulle ju inte nominera musikbloggar om musik som jag hatar. Och eftersom jag är totalt ointresserad av sport och mode har jag tvingats ta kompisar till hjälp. Nu är vi ju 100 personer som ska nominera så det blir säkert bättre med vardag, mode och sport från andra håll.

 4. Ann skriver:

  Hinner man lämna ett förslag till eller är det försent? Om du saknar en blogg under Livsstil kan du kika in på http://koolaviola.blogspot.com/. Rolig läsvärd och finurligt skriven som man småfnittrar eller skrattar högt åt.

 5. Weine Bergs http://www.rakryggad.nu är en a de bättre nu lär inte min finns längre…

 6. Anonymous skriver:

  Några bloggar är inte så kända men förekommer regelbundet som twinglylänkar i de tidningar som har börjat med det (ganska få ännu så länge, journalister vill kanske inte ha för mycket konkurrens men det kan vara tid att lära om). Här finner man även exempel på större integration med läsarna, bloggen är alltså inte bara en exhibitionistisk ploj för att visa upp sig (men många bloggar har nog färre läsare än bloggaren tror, eller inga alls). http://polispatrullen.blogsome.com ger alltid svar på tal, trots ett ibland ganska kärvt budskap, men det är väl vad som karakteriserar en bra debatt.Sak samma med http://greensweden.blogsome.comNy är http://eudemokraten.wordpress.com med samma interaktiva upplägg, så det är nog något som kommer.Eller varför intehttp://allemansbloggen.blogsome.comSlutligen http://psykologbloggen.blogsome.com som representerar ett mer djuppsykologiskt perspektiv på tillvaron.Man kan börja tala om demokratins eller journalistikens mångfald, och det blir kanske med tiden ett kursämne på journalisthögskolan.

 7. Tackar tackar, ska genast börjat kolla. Några känner jag igen men läser inte alla regelbundet.Kom på ett till kriterium;att svara på kommentarer. Det bör man, tycker jag. Om inte alla och alltid så åtminstone så mycket man mäktar med.

 8. linnea mörth skriver:

  Klart man tipsar sig själv (vad annars…)! http://www.liaicentrum.blogg.se

 9. Charlotte Wiberg skriver:

  Vad kul att du tycker min blogg är bra! Jag gillar din också. 😉 Har nog bara tips på sånt du redan känner till men några av mina favoriter är:- Antigayretorik (http://antigayretorik.blogspot.com/) En ofötrtöttlig kamp mot dumheten- Strötankar och sentenser (http://jimpan.wordpress.com/) Ibland krävande men alltid givande- Johanna Sjödin (http://johannasjodin.blogg.se/) Hon är helt enkelt inte som någon annan- Jonathan Leman (http://jonathanleman.blogspot.com/) Också han för en kamp mot dumheten- Som jag bäddar (http://kirira.wordpress.com/) Ännu en klok kille….- Rut (http://rut.blogg.se/) Man måste varken vara man eller ung för att blogga- Vänstra stranden (http://vanstrastranden.wordpress.com/) Det döljer sig en tänkande kvinna bakom denna psudonymSå det blev ändå bara några kvinnor…kanske är också min egen urvalsförmåga dålig på den punkten…för vi finns ju ändå där, i bloggosfären, vi kvinnor som skriver – även om vi inte är lika, äh, framträdande…

 10. Nu är jag så nöjd utan något pris men en presumtiv läsare till säger jag inte nej till =)En bra blogg enl mig förutom det du nämnt är integration med läsarna. Att inte svara läsaren som kommenterat om möjligt är oförskämt. Om kommentaren är en fråga vill säga. Om bloggens bloggare också kommenterar andras bloggar ibland och även nämner andra bloggare i sina inlägg tycker jag att själva bloggen får ett större bättre ”värde” om man nu kan säga så. Själv är jag väl inte så bra på det … än men man lär sig väl nån gång.God fortsättning

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s