Det är inte alls stopp för bostadsrättsombildningar i Stockholm

Så här glada var Finn Zetterholm och Stefan Sundström i helgen när de spelade på min gård till stöd för föreningen Rädda Linjalen. Notera de fina tröjorna som just börjat säljas av denna förening som kämpar mot ombildningen till bostadsrätter. (Hoppas det är ok att jag publicerar bilden, annars säg till så tar jag bort den!)

På festen spelade även Sanna Carlstedt, som jag hörde på Nalen för inte så länge sedan och hon var verkligen jättebra. Tyvärr kunde jag inte vara med men jag hörde att det varit mycket folk och väldigt trevligt.

Det här med att det borgerliga styret i Stockholm stoppat bostadsrättsombildningarna är bara nys. De ombildningar som redan inletts får fortsätta och det ges ibland dispans. Metro hade en artikel om detta häromdagen (här är den, tack för tipset Rädda Linjalen). Rädda Linjalen har gjort en tidning som ligger som pdf på Rädda Linjalens blogg. Jag var med och skrev några av artiklarna men framför allt finns flera bra artiklar som borde läsas av alla som funderar om de ska gå in i en sådan här process.

En trend i dessa finanskrisens dagar är att det blir fler hyresrätter. Många får inte lån och har inte råd att köpa.Det händer då att kommunala bostadsbolag, som just nu har rätt bra ekonomi bland annat på grund av utförsäljningarna, går in och köper halvfärdiga projekt som blir hyresfastigheter när de är färdigbyggda. Detta berättade Anders Linder, VD:n i HBV som är de kommunala bostadsföretagens inköpscentral, när jag intervjuade honom för någon vecka sedan. I osäkra tider är hyresrätten att föredra, man riskerar till exempel inte att förlora den om man blir arbetslös.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i bostadsrättsombildningar, Finn Zetterholm, Johan Johansson, Rädda Linjalen, Sanna Carlstedt, Stefan Sundström. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det är inte alls stopp för bostadsrättsombildningar i Stockholm

 1. John Apse skriver:

  Var skall människor bo om man bara säger NEJ hela tiden? I ert fall så är väl tanken att man skall bygga lägenheter på den enorma gården? Men jag ser inget om det här i ditt inlägg.Så det handlar kanske om 2 frågor:1. Ombildning eller ej2. Nybyggnation eller ejEller har jag fel?Bor själv i ett ombildat hus som varit BRF i 7 år nu.Är kvar som en av 3 hyresgäster.Har samma hyra nu som vid ombildningen och får dessutom en månad hyresfritt.Känner inte igen mig i alla farhågor.Vill du ej köpa så bo kvar som hyresgäst.

 2. z999 skriver:

  Oj, det var längesen man såg Finn Zetterholm på bild.

 3. z999 skriver:

  Jag hoppas verkligen att ni lyckas. Den ”borgerliga” ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter är en lika stor bluff som upphandlingssystemet från kommuner och landsting. Kunden i dom här störda marknaderna är fortfarande kommunen/riksdagen/regeringen. Jag har diskuterat det här med djupt troende moderater vilket alltid har slutat med att dom inte har haft någon vettigt argument att komma med på grundfrågan varför.

 4. Anonymous skriver:

  Anna sa:”I osäkra tider är hyresrätten att föredra, man riskerar till exempel inte att förlora den om man blir arbetslös.”Kan man inte betala hyran förlorar man väl sin hyresrätt?mvhG

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s