Djurrättsaktivister ger sig på sportfiskarna

Veganstaden Umeå har fått en ny våg av djurrättsattentat, rapporterade radions Studio 1 idag. De hade en lång diskussion om det faktum att djurrättsaktivister som säger sig komma från Djurens Befrielsefront, DBF (en delvis fiktiv organisation) bränt ner en jaktstuga och trakasserat jägare och sportfiskare samt attackerat en del butiker som säljer fiske- och sportutrustning. Förr var de mer ute efter att skada pälsfirmor och slakteriföretag samt förstås Mc Donalds.

Skiftet av måltavlor är inte logisk, och handlar möjligen mer om tillfälligheter. Diskussionen handlade mycket om rätten att tycka att jakt och sportfiske är bra. Jag tycker det borde ha handlat mer om det negativa i att ta lagen i egna händer, oavsett vad man tycker. Det är fullt möjligt att vara emot t ex uppfödning av djur för pälsarnas skull och bedriva kampen på andra sätt, minkuppfödning är en sådan fråga där det gått att få ett förändrat synsätt och ändrad lagstiftning. Respekt för demokratins spelregler är något man borde kräva även av den som av någon för mig obegriplig anledning tycker att det är förkastligt att pimpla strömming och dra upp abborrar.

(Jag medverkar kort men satt mest och lyssnade, de hade kallat ihop ett stort gäng av mestadels lokala aktörer.)

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Djurens rätt, djurrättsaktivister, Studio 1. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Djurrättsaktivister ger sig på sportfiskarna

  1. Men kom igen: skulle det är varaliberala mordbrännare? vilken värld lever du i?Ingen vet väl vem som låg bakom men generellt hör djurrättsaktivister, i den mån de alls hör hemma någonstans, snarare hemma på vänsterkanten. Det finns liknande åsikter inom delar av vit makt-rörelsen även om de begår försvinnande få djurrättsattentat.

  2. Asdor skriver:

    Och du tycker att dessa idiotiska djurrättare tillhör den "autonoma rörelsen"? De har absolut inget att göra med den militanta vänster, de är snarare borgerliga liberaler. Detta är borgerlig terrorism.

  3. Det är samma problem här som med vänstern, att man skriver "aktivister" istället för "brottslingar" eller "extremister".Det är kränkande mot oss som är seriösa i djurrättsfrågor.

  4. Uddman skriver:

    Djurens Rätt påminner i sina metoder om Antifascistisk Aktion. De liknar varandra också däri att det inte är fråga om strukturerade organisationer i egentlig mening. Osynliga Partiet – som fanns med i 2006 års valrörelse – hade en liknande karaktär.Afa – och även nu upphörda Osynliga Partiet – är/var kampgrupper hos Syndikalistiska Ungdomsförbundet.Funderar på om Djurens Rätt kan ha en liknande koppling (lös eller fast).Det sagda utesluter på intet sätt att många här aktuella aktivister kommer från annat håll.

  5. Det är en smula intressant att i stort sett ingen media tar upp detta – politiska mordbränder kan man ju tycka skulle vara an intresse.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s