Privatiseringen av Apoteket kostar mer än det smakar

Privatiseringen av Apoteket är ett utmärkt exempel på hur fel det går när man driver igenom förändringar som är idébaserade och inte förankrade i verkligheten. Det finns få som vill starta apotek och det är betydligt mer kostnadskrävande och juridiskt komplicerat än politikerna hade förstått. I dagens Svd finns en kritisk granskning av utförsäljningen.

Frågan har utretts länge och när Alliansregeringen tog makten vid förra valet lovade de att genomföra privatiseringen av Apoteket under denna mandatperiod. Förutom tid och administrativa kostnader lär det kosta många miljoner i konsultarvoden att genomföra.

För alla som vill veta mer om privatiseringarnas baksida rekommenderas boken ”Sälj hela skiten!” (Ordfront) som kom strax före sommaren. En lättläst och välskriven stridsskrift fullmatad med argument och fakta kring tidigare privatiseringar. Till boken hör också en utmärkt blogg vars senaste inlägg också handlar om privatiseringen av Apoteket.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Apoteket, privatiseringar, Sälj hela skiten. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Privatiseringen av Apoteket kostar mer än det smakar

  1. roberth skriver:

    NEJTACK! Ordfront ger inte ut något som inte är vänstervridet till max. Varför ska Sverige ha monopol? Inga andra länder har de men i god sosseanda ska det bara vara så. Nej bort bort bort!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s