Kvinnor och män har olika värde – vilket skulle bevisas

Kvinnor och män har olika värde, och ett sätt att berätta detta är att rada upp sedlarna, alla valörer vi har ovanför varandra från den högsta till den lägsta. 2 pryds av kvinnor, de är de lägsta, resten av män, de högsta förstås.

Vykortet som visar detta producerades av Miljöpartiet inför ett jämställdhetsseminarium för vårdpersonal i våras. Hittade det först nu. Genialt i all sin enkelhet.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i jämställdhet, miljöpartiet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kvinnor och män har olika värde – vilket skulle bevisas

  1. antiism skriver:

    Loddan hade du sagt detsamma eller ens gjort detta blogginlägg för några år sedan? Kanske har du glömt bort Knugisarna som fick pryda våra fem och tiokronorssedlar….ja såvida dessa inte var skalliga och skäggiga damer på bilderna. Nej detta blogginlägg ligger helt i negerbollsklassen.

  2. Tja så kan man ju också se det.Fast jag tycker ju mer det tyder på att kvinnan får bli slit och släng, nötta slitna sedlar. Medan mannen är den sedel man stolt tar fram ur plånboken.

  3. Nisse skriver:

    Det här visar ju bara på kvinnors högre värde i samhället. Eftersom de lägre valörerna är de med god marginal vanligaste i omlopp så gör kvinnoansiktena på dem att kvinnan görs till norm för pekuniärt värde i allmänhet. Mannen utgör undantag i sammanhanget.

  4. antiism skriver:

    Helt i klass med Noggerglassen och negerbollar och kvarteret negern utav CMR. Tramset tar aldrig slut hos de korrekta.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s