Goda argument mot Åkesson i dagens Svd

För någon vecka sedan besökte jag Karlstad bokcafé som verkar ha en spännande och varierande verksamhet. Värmlands folkblad har publicerat ett referat av det vi pratade om. Träffar den andra lokaltidningen i veckan, frågorna är väldigt aktuella i Värmland som har en lång historia av rasism och främlingshat av olika schatteringar. Här fanns de första svenska nazisterna, tre bröder Furugård reste redan under 20-talet för att träffa några av dem som senare kom att höra till ledningen i det tyska nazistpartiet. Under 90-talet var Ny demokrati väl representerat just i Värmländska kommuner. Idag har Sverigedemokraterna ett starkt fäste här vilket visade sig i att man förra året höll sitt riksårsmöte på hotell Gustaf Fröding utanför Karlstad.

Den som följt debatten i Aftonbladet kring Jimmie Åkessons debattinlägg om islam rekommenderas dagens Svenska Dagbladet där man går igenom argumenten ett efter ett. Tyvärr verkar inte artikeln ligga på nätet. Däremot finns flera andra intressanta artiklar, t ex en intervju med Kent Ekeroth, SD:s internationella sekreterare.

Apropå Jimmie Åkessons påstående att islam saknar det kristna kärleksbudskapet så rekommenderas en sammanställning i inledningen till Lena Sundströms bok ”Världens lyckligaste folk” där hon visar att alla världsreligioner har en variant på detta. (”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra mot dem.”) Här är det citat hon hittat för islam:

Ingen av er är i sanning troende
förrän han önskar detsamma för sin broder
som han önskar för sig själv

(HADITH 13)

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Det här inlägget postades i islam, islamofobi, Jimmie Åkesson, sd, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s