Griffin får kritik från alla håll efter TV-framträdande

Jag besökte min kusin i England i Allhelgonahelgen och plockade upp den här brittiska satirtidskriften på flygplatsen. BNP-ledaren Nick Griffins framträdande i det populära programmet Question Time är det stora samtalsämnet i England. Redan på vägen från flygplatsen fick jag en redogörelse för det enligt min chaufförs åsikt helt misslyckade upplägget där Griffin aldrig fick tala till punkt utan bara förlöjligades hela tiden. Vilket, fortfarande enligt min sagesman, bara gynnade Griffin. Det känns som ett klassiskt upplägg, den här typen av partier hamnar i offerrollen så fort de visar sig. Det är en intrikat fråga hur man lägger upp en utfrågning/debatt på ett vettigt sätt.

Intressant nog får Griffin kritik även av sina egna. Den amerikanska nationalisten David Duke citeras även på svenska bloggar och hemsidor (se t ex Nationell.nu). Duke reagerar på att Griffin inte försvarade sig mot kritiken och till och med ”försvarade Israel och bekände sig till Förintelsemyten”.

Det är inte lätt att både ”tala klarspråk” om kärnfrågorna hos ett parti som BNP (mot islam, mångkulturalism etc) och samtidigt försöka sig på att vara ett respekterat rumsrent politiskt initiativ. Samma problem brottas SD med.

Se Nick Griffins framträdande på YouTube, del 1 av 7 (resten hittar ni själva).

Se även: Expo,
Kildén och Åsman, till och med svärmor anser att han är en rasist enligt Nyheter24, bör man släppa fram en sådan som Griffin i TV? undrar DN:s ledarsida, Nick Griffin fick smugglas in i studion för att undkomma protesterna utanför rapporterar P3-Nyheterna, mer om protesterna i DN,

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i BNP, Nick Griffin, sd, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s