Sverigedemokrater bojkottar Halloween

Jag noterar med visst intresse att både Erik Almvist, ordförande i SD:s ungdomsförbund, och Björn Söder, SD:s partisekreterare, är med i Facebook-gruppen ”Bojkotta Halloween” (se Nyheter24).

Erik Almqvist tycker Halloween har konkurrerat ut den gamla fina Allhelgonahelgen och har av princip inte något godis att bjuda förbipasserande barn på. SD:s presschef Mattias Karlsson föredrar också påskkärringar framför häxor och skelett. Han köpte hem lite godis: ”Men jag brukar alltid säga till barnen att om de kommer tillbaka till påsk så får de dubbelt så mycket.”

Ställningstagandet mot Halloween är ingen officiell ståndpunkt inom SD men Erik Almqvist säger att han tror att hans uppfattning delas av de flesta av SD:s väljare.

Se även: Motbilder, Rabiatfeminism, Kildén & Åsman, NyheterNu.se

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Björn Söder, Erik Almqvist, Halloween, Mattias Karlsson, sd, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s