Mordförsök på aktivister i Svenskarnas parti

Hittills har man inte hört mycket om partierna längre ut på högerkanten än SD i den här valrörelsen. Men nu märks vissa livstecken, och det börjar inte bra. Nationalsocialistisk front, NSF, lade ner och i stället bildades Folkfronten som blev Svenskarnas parti som inte synts särskilt mycket. Men tydligen har de delat ut flygblad i Hallstahammar och drabbat samman med vänsterextremister. 2 personer vårdas på sjukhus för knivskador och fyra män i åldern 17 till 20 år har anhållits (enligt SR P4 Västmanland).

Tydligen ska tre personer från Svenskarnas parti har delat ut flygblad när de attackerades av flera maskerade personer. Händelsen har rubricerats som mordförsök. Ironiskt nog delade Svenskarnas parti ut flygblad med rubriken ”För ett tryggt Sverige och mot det mångkulturella våldet”. Känns som det inte är det mångkulturella våldet som de borde bekymra sig mest om.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i extremvänstern, Svenskarnas parti. Bokmärk permalänken.