Ingrid och Anna-Lena har gått ur tiden

Minns idag personer som gått ur tiden: Först och främst Ingrid Segerstedt Wiberg. 98 år blev hon. Träffade henne många gånger. Underbart rättfram, ett patos och en tydlighet som nådde fram till även de yngre. Träffade henne på temadagar i skolor flera gånger.

Minns även min namne Anna-Lena Löfgren som jag levt med på gott och ont. Vi lär ha varit 7 000 med det här förnamnet för några år sedan men jag har alltid haft en känsla över att det var jag och hon. Lyckliga gatan, Regniga natt och andra schlagers är en del av min barndom. Den som vill känna hur lång tid som gått sedan dess kan studera följande samtal ur Hylands Hörna december 1966 i SVT Play.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Anna-Lena Löfgren, Ingrid Segerstedt Wiberg. Bokmärk permalänken.