Missa inte partiernas vallåtar

Njuter och förundras av Svenska Dagbladets special om årets vallåtar. Micke ”Prinsen” Trolins försök att bli kryssad (för fp) med krona och röd mantel (mer musik på hans blogg och denna sida), Dogge rappar med sossen Serkan Kröse, nödrimmen i Wille Crafoord och andras låt för moderaterna (”klinga sitt plong” rimmas med ”tvingande tvång”). Svårt att kora en favorit, välj själva. SD:s vallåt ”Vi är på gång nu” är i samma tröstlöst malande stil som andra låtar från det hållet (minns Blåsippans väg).

En mindre känd vallåt (dock inte partipolitisk) hittar man på Södertälje kommuns hemsida. Text av Paki Holvander som jag träffat många gånger i samband med kurser och seminarier kring rasism och främlingsfientlighet (hon lämnade för inte så länge sedan Norrtälje för att arbeta med samma frågor i betydligt stökigare Södertälje, en utmaning kan man tänka sig). Musiken är skriven av lokala musikelever om jag förstått det hela rätt och en video är på gång enligt hemsidan.

För er som uppskattar äldre vallåtar hänvisar jag på nytt till Janne Sundlings Wag The blog som bjuder på många klassiska politiska pärlor. Tyvärr är inte alla nedladdningsbara utan bara i streamad form.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Micke Prinsen Trolin, SD, Sverigedemokraterna, vallåtar. Bokmärk permalänken.